Dispute pe finanțarea găzduirii în Canada a prinţului Harry şi a soţiei sale Meghan Markle

0

Guvernul canadian nu a decis încă dacă va acoperi costurile de securitate legate de decizia prinţului Harry şi a soţiei sale Meghan Markle de a locui parţial în Canada, a declarat luni premierul canadian Justin Trudeau, relatează AFP.

„Cred că trebuie să ne gândim la aceasta şi au loc discuţii”, a declarat Trudeau într-un interviu acordat canalului de televiziune canadian Global.

”Încă nu suntem siguri care vor fi deciziile, dispoziţiile finale şi acestea sunt deciziile care le revin”, a adăugat Trudeau, referindu-se la cuplul princiar.

Canadienii ”sunt de acord pe deplin” asupra unei locuiri parţiale a cuplului princiar în Canada, dar ”există încă multe discuţii despre ce tip de costuri implică acest lucru”, a spus el.

”Nu am analizat aceasta”, a declarat, la rândul său, ministrul de finanţe canadian, Bill Morneau, care a fost întrebat despre informaţiile din presa britanica potrivit cărora Justin Trudeau a asigurat-o pe regina Elisabeta a II-a că ţara sa va suporta costurile legate de securitatea cuplului princiar în Canada.

Daily Mail a evocat o contribuţie canadiană de 500.000 de lire sterline (583.000 de euro) pe an, în timp ce mass-media canadiene au estimat costurile legate de protejarea cuplului şi a fiului lor Archie la aproximativ 1,7 milioane de dolari canadieni (1,2 milioane de euro) pe an. AGERPRES