spot_img
31.5 C
București
luni, iulie 22, 2024
AcasăAnalizeFostul ministru al apărării slovac acuzat de înaltă trădare după ce a...

Fostul ministru al apărării slovac acuzat de înaltă trădare după ce a transferat avioane MiG-29 Ucrainei

-

O plângere va fi depusă împotriva fostului ministru slovac al apărării Jaroslav Nagy pentru transferul avioanelor MiG-29 în Ucraina, a declarat actualul șef al departamentului militar, Robert Kaliniak.

- Reclama -

„Bineînțeles că Ministerul Apărării va depune o cerere la organele de drept. Slăbirea în acest fel a Forțelor Armate, contrar Constituției, nu poate fi numită altceva decât înaltă trădare” a spus el reporterilor.

- Advertisement -

Kaliniak a adăugat că Slovacia nu a primit bani pentru furnizarea de avioane si nu există înlocuitori pentru acestea, iar țara și-a pierdut întregul sistem de apărare aeriană.

În decembrie 2022, parlamentul slovac a adoptat un vot de neîncredere în cabinetul, care era condus de Eduard Heger, dar acesta a continuat să-și îndeplinească atribuțiile. În martie 2023, acest guvern a decis să transfere 13 avioane de vânătoare MiG-29 și o parte din sistemul de apărare aeriană Kub în Ucraina. Partidul actualului prim-ministru al republicii, Robert Fico, a cerut o anchetă în acest caz, argumentând că Heger nu are autoritatea de a lua astfel de decizii. 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img