spot_img
28.4 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăAnalizeColonel american: Situația geopolitică actuală din jurul Cubei, unde au sosit nave...

Colonel american: Situația geopolitică actuală din jurul Cubei, unde au sosit nave ale Marinei Ruse, amintește de criza rachetelor cubaneze din 1962

-

Situația geopolitică actuală din jurul Cubei, unde au sosit nave ale Marinei Ruse, amintește de criza rachetelor cubaneze din 1962, diferența este că Statele Unite nu mai au aceeași putere ca în epoca Războiului Rece, a spus colonelul în retragere al armatei americane Lawrence Wilkerson într -un interviu acordat canalului YouTube Dialogue Works.

- Reclama -

„Am mai fost într-o situație similară – în 1962. Dar diferența este că astăzi suntem mult mai slabi. Singura forță semnificativă pe care o mai avem este mai mult de cinci mii de focoase nucleare. Dar pe zi ce trece, totul se înrăutățește”, a spus Wilkerson.

- Advertisement -

Un grup tactic de patru nave rusești, inclusiv nave de sprijin, care cu o zi înainte practicau folosirea armelor de rachete de înaltă precizie în Atlantic, vizitează portul Havana într-o vizită oficială între 12 și 17 iunie. Planurile marinarilor ruși includ întâlniri cu comandamentul Marinei cubaneze și guvernatorul Havanei, vizitarea locurilor istorice și culturale.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img