spot_img
23.8 C
București
sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăDezvaluiriFostul ambasador american la București acuzat că a dat un super tun...

Fostul ambasador american la București acuzat că a dat un super tun la PETROM

-

SURPRIZA: actiunile OMV Petrom au fost vândute acum de Fondul Proprietatea, prin listare la Londra, cu 0,210 lei/actiune, in timp ce, la privatizare, in 2004, pretul a fost 0,215 lei/actiune. Deci,ele  s-au vandut SUB pretul din 2004. Si in conditiile in care, in 2004, pretul barilului de petrol era de doar 38,22 USD/ baril, in timp ce in octombrie 2016, pretul este de 48,87 USD/baril, afirmă pe blog fostul premier Adrian Năstase în timpul căruia a avut loc privatizarea PETROM.

In intelepciunea sa, “statul de drept” de după 2004 a impărtit in trei cele 49% din actiunile rămase după privatizarea Petrom. O parte din actiuni a mers la Fondul Proprietatea pentru a satisface clientela politica a vremii. In acest scop, FP – sub conducere mixta, româno-americană, avandu-l la pupitru pe Mark Gitenstein – a decis vanzarea actiunilor sale, primite cadou de la statul roman, acuză Năstase.

- Advertisement -

Si in conditiile in care, compania a trecut de la situatia de companie cu mari datorii la situatia de cel mai mare contribuabil la bugetul de stat – 12 miliarde euro plătite la stat, ca taxe si impozite, in perioada 2005-2015.Si in conditiile in care, in acesti ani, compania a facut investitii de 12,3 miliarde de euro, plus atragerea unor importanti parteneri internationali (Exxon, etc). Ce concluzie trageti?, scrie fostul premier.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img