spot_img
9.2 C
București
luni, februarie 26, 2024
AcasăhighlightFosta şefă DIICOT şi tunul de la DORALY

Fosta şefă DIICOT şi tunul de la DORALY

-

Alina Bica, fosta șefă DIICOT, care este arestată preventiv, a fost membră a Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP până în 26 mai 2011 când a participat la ultima ședință în această calitate. Ședința s-a desfășurat în aceeași componența a Comisiei ca și în cazul lui Gheorghe Stelian: DIACOMATU SERGIU IONUȚ, BICA ALINA MIHAELA, ALEXANDRU LĂCRĂMIOARA, BOGDAN DRAGOŞ-GEORGE, MARKO ATTILA-GABOR, TEODORESCU CĂTĂLIN FLORIN, VASILESCU OANA și CRINUȚA DUMITREAN.

IACIU

- Advertisement -

Ziarul Curentul scrie că în această ultimă sedinţă s-a dat un adevărat tun. Bica şi compania au stabilit pentru oamenii de afaceri Gheorghe Iaciu (foto) și Mihai Rotaru o despăgubire de 35.452.200 lei pentru 9 hectare de teren în Afumați, pe Șoseaua București-Urziceni. Prețul terenului a fost evaluat la 98 EURO metrul pătrat deși site-urile de imobiliare arată pentru anul 2011 prețuri între 10 și 60 EURO metrul pătrat în zona respectivă. Suma a fost convertită în acțiuni la Fondul Proprietatea astfel: Iaciu 26 milioane de acțiuni și Rotaru 39 milioane acțiuni. Azi, acțiunile respective valorează aproximativ 55 milioane de lei adică în doar trei ani acestea au făcut un profit de 57%, aproape 20% pe an. Problema apare abia la localizarea terenului care „nu a putut fi retrocedat în natură”, acesta fiind motivul pentru care s-au acordat acțiunile la Fondul Proprietatea. Terenul respectiv se află sub expomarketul DORALY care se întinde pe o suprafață de 227160 mp (22,716 ha) după cum reiese de pe pagina complexului. De pe aceeași pagină aflăm că „afacerea a pornit de la ideea omului de afaceri, Gheorghe Iaciu”, „fiind evaluata in anul 2014 la suma de 89 milioane de euro” și că până azi, „compania a finalizat mai multe proiecte stabilite pe terenul de 23,70 ha din Afumati”.

Astfel, Iaciu a rămas și cu terenul pe care tronează DORALY-ul și cu despăgubirea încasată de la statul român, acordată cu mărinimie de membrii Comisiei ANRP, conchide ancheta din Curentul.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img