spot_img
22.7 C
București
miercuri, mai 22, 2024
AcasăAnalizeFost spion ucrainean fugit in Rusia, ținta unui atentat la Moscova

Fost spion ucrainean fugit in Rusia, ținta unui atentat la Moscova

-

Proprietarul mașinii care a explodat pe autostrada Korovinskoye din Moscova s-a dovedit a fi un fost angajat al Serviciului de Securitate al Ucrainei, a informat TASS.Canalul REN TV și canalul de telegramă Baza îi dau numele – Vasily Prozorov. 

O explozie în curtea unei case de pe autostrada Korovinskoye din nordul Moscovei a avut loc în după-amiaza zilei de 12 aprilie. Potrivit RIA Novosti , un dispozitiv exploziv a explodat sub un Land Cruiser, iar șoferul a fost rănit.

- Advertisement -

Vasily Prozorov a susținut o conferință de presă la Moscova în 2019, în cadrul căreia a spus că din 1999 până în 2018 a lucrat în SBU, iar din 2014, după Euromaidan și schimbarea puterii în Ucraina, „din motive ideologice” a început să coopereze. cu serviciile ruse de informatii .

SBU a confirmat că Prozorov era angajat al serviciului special ucrainean; el a lucrat ca consultant-expert senior într-unul dintre departamentele sediului centrului anti-terorism al departamentului, dar a fost concediat de acolo pentru consum sistematic de alcool și „discreditarea gradului de ofițer”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img