spot_img
20.9 C
București
luni, mai 27, 2024
AcasăAnalizeAmbasadorul Indiei la București mulțumește Rusiei pentru ajutorul dat in explorarea spațiului

Ambasadorul Indiei la București mulțumește Rusiei pentru ajutorul dat in explorarea spațiului

-

În România, cu ocazia Zilei Cosmonauticii, au fost depuse flori la bustul lui Iuri Gagarin din București. La ceremonie a luat cuvântul și ambasadorul Indiei în România, Rahul Șrivastava, care a subliniat cooperarea fructuoasă dintre India și URSS în explorarea spațiului și a mulțumit Rusiei pentru ajutorul acordat în acest domeniu, transmite TASS.

„Succesele URSS și ale Federației Ruse în domeniul cosmonauticii sunt binecunoscute și suntem pe bună dreptate mândri de ele”, a spus Elena Kopnina, însărcinat cu afaceri al Federației Ruse în România. „Am colaborat cu multe țări în cercetările spațiului cosmic și, aflându-mă pe pământ românesc, nu pot să nu-mi amintesc „despre cosmonautul român Dumitru Prunariu, care a zburat în spațiu împreună cu Leonid Popov în 1981, iar apoi a activat ca ambasador al României în Rusia. Anul acesta sărbătorim și cea de-a 40-a aniverase a zborului spațial al echipajului sovieto-indian”.

- Advertisement -

La ceremonie a vorbit și ambasadorul Indiei în România Rahul Șrivastava. El a remarcat cooperarea fructuoasă dintre India și URSS în explorarea spațiului și a mulțumit Rusiei pentru asistența acordată în acest domeniu.

Angajații ambasadelor Federației Ruse, Indiei, Belarusului și Azerbaidjanului, precum și ai companiei Petrotel-Lukoil și Asociației de prietenie româno-ruse au depus coșuri și buchete de flori la bustul lui Gagarin. Bustul din bronz al sculptorului Aleksei Leonov a fost instalat în principalul parc al Bucureștiului, în 2019.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img