spot_img
17.4 C
București
joi, octombrie 6, 2022
AcasăActualitateFost senator american: Ucraina trebuie să obțină o încetare a focului înainte...

Fost senator american: Ucraina trebuie să obțină o încetare a focului înainte ca Rusia să ocupe Odessa și să închidă accesul la Marea Neagră

-

Pentru a supraviețui, Ucraina trebuie să obțină o încetare a focului înainte ca Rusia să ocupe Odessa și să închidă accesul la Marea Neagră, a declarat fostul senator din partea statului Virginia, Richard Black, relatează agenția Rambler.

”Dacă Ucraina vrea să rămână o națiune care funcționează, este nevoie de pace înainte ca Rusia să ocupe Odessa și să acapereze accesul la Marea Neagră”, a spus politicianul american, citat de agenția RIA Novosti.

Black a adăugat că Ucraina nu are capacitatea de a păstra Donbassul, la fel cum nu are șansa de a recupera partea pe care a pierdut-o deja pe coasta Mării Negre.

”Cred că este ceva nerealist”, a spus el.

În privința unui termen probabil de încheiere a acțiunilor de luptă, fostul senator și-a exprimat speranța că la iarnă țările care susțin Ucraina, în special Europa, vor începe să se întrebe în legătură cu oporturnitatea măsurilor de sprijin pentru Kiev și a sancțiunilor împotriva Rusiei.

”Rusia a vrut să ne vândă petrol, gaze și toate celelalte, dar noi am decis că Rusia trebuie să piardă, așa că am complicat acest proces și am tăiat importurile. Pentru SUA nu este o problemă chiar atât de mare, dar este o problemă uriașă pentru Europa, care depinde de gazul rusesc”, a spus Black.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Scandalul banderolelor LGBTQ la Mondialul din Qatar: Serbia, Croația, Portugalia și...

0
Căpitanul selecționatei de fotbal a Serbiei, Dušan Tadić nu va purta banderola de căpitan în culorile curcubeului la proximul Campionat Mondial din Qatar, a...