spot_img
30.3 C
București
sâmbătă, august 13, 2022
AcasăAnalizeFost șef CIA: Rusia vrea de la Trump anularea scutului antirachetă din...

Fost șef CIA: Rusia vrea de la Trump anularea scutului antirachetă din România

-

Fostul director al CIA, Michael Morell a declarat că președintele Rusiei va încerca să obțină un acord cu Administrația Donald Trump prin care sistemele antirachetă NATO din România și Polonia să fie blocate, precum și anularea sancțiunilor antiruse, informează Mediafax.

- Reclama -

Michael a făcut avertismentul într-un interviu unde întrebat de reacția lui Vladimir Putin față de expulzarea diplomaților ruși a răspuns că nu a fost surprins și că președintele rus nu a făcut un gest deoarece vrea să-l câștige pe Trump de partea sa.

„Reacţia lui Vladimir Putin a fost neobişnuită, dar nu surprinzătoare. Este neobişnuită pentru că, de obicei, ruşii răspund simetric atunci când Statele Unite expulzează agenţi de informaţii. Birocraţii de la Moscova aşteptau acest lucru – un răspuns simetric. Dar nu este surprinzător că Putin nu a dat curs acelei recomandări, deoarece acest lucru este compatibil cu abordarea faţă de Donald Trump: vrea să îl câştige de partea sa, îl vrea prieten”,a declarat fostul director CIA.

 „Vladimir Putin are o miză pe termen lung. Primul lucru pe care îl va vrea va fi o întâlnire bilaterală cu preşedintele Donald Trump care să producă un acord prin care Statele Unite să elimine sancţiunile occidentale impuse (Rusiei – n. red.) din cauza crizei din Ucraina şi acceptul SUA de a nu continua proiectele antirachetă din România şi Polonia, în schimbul unui efort militar comun împotriva reţelei teroriste Stat Islamic în Siria”, a adăugat Michael Morell.
spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...