spot_img
2.7 C
București
vineri, decembrie 1, 2023
AcasăDezvaluiriDezvăluiri explozive din Jurnalul Elenei Udrea despre Ghiță, SRI și afacerea RTV

Dezvăluiri explozive din Jurnalul Elenei Udrea despre Ghiță, SRI și afacerea RTV

-

Dezvăluiri explozive din jurnalul Elenei Udrea au fost făcute miercuri seară de jurnalistul Ion Cristoiu pe blog, dar și la la B1 TV despre cazul Sebastian Ghiță-SRI. 

- Reclama -

VIDEO: LA B1, ION CRISTOIU A FĂCUT DEZVĂLUIRI SUPLIMENTARE (CLICK PENTRU VIZIONARE)

TEXTUL INTEGRAL AL LUI ION CRISTOIU (VIA CRISTOIUIONBLOG.RO):

Indiscutabil, alături de votul zdrobitor prin care românii au dat mandat noului Parlament să restabilească democrația, stîlcită de dictatura Sistemului instituțiilor de forță, evenimentele de la finele lui 2016 și începutul lui 2017, subsumate sintagmei Dezvăluirile lui Sebastian Ghiță, reprezintă un moment de cotitură în procesul istoric de lichidare a ceea ce a fost pentru România ultimilor 12 ani continua ascuțire a luptei de clasă pentru România epocii staliniste:
Folosirea luptei împotriva corupției ca paravan pentru răfuielile politico-mafiote.

Printre altele, Sebastian Ghiță a făcut dezvăluiri cutremurătoare despre una dintre cele mai mîrșave Operațiuni ale Binomului SRI-DNA:
Sfărîmarea trusturilor de presă cu acționariat la vedere și înlocuirea lor cu o Rețea de site-uri și ziare cu acționariat obscur, conduse de ofițeri acoperiți sau de colaboratori ai SRI și SIE, finanțate prin firme paravan de către Sistemul instituțiilor de forță.

Într-una dintre înregistrări Sebastian Ghiță dă în vileag țintele pe care și-a propus și-a reușit să le lovească Binomul SRI-DNA:
„Astazi, ceea ce au facut cu Voiculescu, cu Vintu, cu Sarbu, cu Patriciu, cu Adamescu vor sa faca si cu mine. Sa-mi inventeze dosare, sa ma duca in inchisoare si sa distruga Romania TV. ”

Pentru a exemplifica modul de operare al Binomului în distrugerea trusturilor de presă, Sebastian Ghiță, în hotarele unui autodenunț răsunător, dezvăluie felul în care și-a îndeplinit el misiunea de a-l executa mafiot pe Sorin Ovidiu Vântu pentru a prelua Realitatea Tv și a o transforma într-un post favorabil Sistemului, și, mai ales, lui Traian Băsescu.
Așa cum arată Sebastian Ghiță, deși Sorin Ovidiu Vântu a fost trimis la pușcărie, el n-a reușit să preia Realitatea Tv.
A primit atunci misiunea de a face RTV.

Marți seara, la emisiunea sa România 9ʼ de la TVR, Ionuț Cristache a făcut Sîc! Diviziei Presă a Binomului și a abordat, cu salutară îndrăzneală, dezvăluirile lui Sebastian Ghiță despre executarea mafiotă a lui Sorin Ovidiu Vântu.
Cu acest prilej, Ionuț Cristache a redifuzat o mărturisire a Elenei Udrea dintr-un interviu acordat lui în 9 noiembrie 2016 despre cum s-a înființat RTV:

– Pe domnul Ghiţă îl ştiu mai mult în ultimul timp, eu m-am certat cu domnul Ghiţă permament! Eu sînt cea care s-a opus ca domnul Ghiţă să aibă RTV-ul în 2010!
– Dar aveaţi puterea asta să vă opuneţi?
– .. şi ca…
– Staţi un pic, cum adică teoretic?
– … şi ca om care eram…
– Doamna Udrea…
– … care era…
– Doamna Udrea, ce înseamnă că v-aţi opus ca domnul Ghiţă să aibă RTV-ul?
– Da, părerea mea a fost că domnul Ghiţă nu ar trebui să aibă RTV-ul.
– Dumneavoastră puteaţi decide în România cine să aibă ce?
– Nu puteam să decid, puteam să am o părere!
– Dar afacerea RTV s-a discutat într-un cadru instituţional?
– Da, s-a discutat într-un cadru instituţional!
– Cum adică?
– Adică conducerea SRI a fost interesată să existe acest post de televiziune!

Declarația Elenei Udrea îl confirmă pe Sebastian Ghiță:
Binomul SRI-DNA, sub binecuvîntarea lui Traian Băsescu, i-a dat lui Sebastian Ghiță misiunea de a înființa un post tv.

Invitat al emisiunii, mi-am dat seama că în cazul Sebastian Ghiță, Istoricul, fie el istoric al clipei sau istoric pur și simplu, are obligația să confrunte dezvăluirile cu alte documente.
Confesiunea Elenei Udrea din 9 noiembrie 2016 se constituie într-un astfel de document.
Întors acasă, am căutat imediat două din documentele întocmite de Elena Udrea, aflate la dispoziția mea:
Denunțul făcut la DNA în 30 ianuarie 2015 și Jurnalul, încheiat la începutul lui ianuarie 2015, înainte de a fi arestată preventiv.

Atît Denunțul, cît și Jurnalul, confirmă dezvăluirea de esență din înregistrările lui Sebastian Ghiță:
Sebastian Ghiță a avut misiunea de a-l executa pe Sorin Ovidiu Vîntu și de-a prelua Realitatea Tv pentru a face din ea un post pro Binomul SRI-DNA.
Pentru că n-a reușit, a înființat tot sub semnul unei misiuni RTV.

Denunțul istorisește pe larg operațiunea: înlocuirea Realitatea tv cu România tv:

„Acoperirea puterii înseamna și să ai control asupra presei. În anul 2011 SRI i-a înființat televiziune lui Ghiță Sebastian. Sub pretextul, altfel corect, că Vîntu avea probleme cu legea și cu concursul lui Ghiță, care l-a înregistrat pe SOV, acesta a fost arestat și Realitatea a fost preluată de Ghiță. A urmat un scandal între Ghiță și Elan Schwarzenberg, dar primul avea susținerea Serviciului, ca urmare s-a înființat RTV. Pentru a nu crea suspiciuni, s-au dus la Președinție să îi ceară acordul, pe motiv că democrația va fi mai apărată cu o nouă televiziune. I-am spus Președintelui convingerea mea fermă că RTV va deveni un post al SRI-ului, al lui Ponta și PSD, desigur anti-Băsescu și anti-Udrea. Așa s-a și întîmplat. L-am întrebat pe Ghiță de ce mă atacă în continuu și cu toate minciunile și mi-a zis ca el nu mai controlează postul, că postul este controlat de Coldea, în sensul în care i-a dat bani să mă atace.

În ultima săptămînă la Cotroceni, pe RTV era o emisiune în care se analizau dosarele penale la care va trebui să răspundă Traian Băsescu. O emisiune de linșaj desigur, dar și de decredibilizare a Președenției. L-a sunat pe Coldea și i-a zis ca își dă seama ce se întîmplă și că dacă nu se potolesc va ieși public să îl acuze că Ghiță este omul care le face jocurile. RTV-ul s-a potolit imediat, de ce iese psd-istul, la comanda cui? Pentru că are multe dosare penale cu care este ținut. El mi-a povestit la o cafea la Safe, un bistro pe Barbu Văcăresu, că a fost chemat la audieri și fratele lui și că i-a amenințat pe cei doi, Coldea și Maior că îi împușcă dacă îi fac lui ce i-au făcut lui Traian Băsescu cu fratele lui. Evident cred că a exagerat cu împușcatul, dar în rest știu că e adevărat.”

Jurnalul aduce noi amănunte față de Denunț:

„Ghiță cu televiziunea RTV, pentru că Traian Băsescu l-a lăsat să o facă, pentru că aşa i-a zis Maior că este bine, în 2012. Eu m-am împotrivit, ştiind că va fi o televiziune pro Ponta. Acum am aflat că şi Coldea s-a opus. Presupun, din acelaşi motiv. RTV s-a transformat într-o televiziune împotriva lui Traian Băsescu. Iar Maior zice de mult că nu îl mai controlează pe Ghiţă.

Zilele trecute, RTV pornise o companie cum se va duce Băsescu pe la DNA după ce nu va mai fi Preşedinte. Eram la Cotroceni. Preşedintele s-a enervat atît de tare încît l-a sunat pe Coldea! Nu se mai întîmplase. De obicei îl suna pe Maior pentru Ghiţă. L-a ameninţat că dacă nu-l oprește va spune a doua zi că Ghiţă este sau a fost (cred că l-a corectat cumva Coldea) acoperitul SRI.

Cînd am vorbit sîmbătă cu Preşedintele, am verificat dacă RTV se oprise. Da, se oprise, mi-a spus satisfăcut Preşedintele! De ce o fi satisfăcut? Aceasta arăta că RTV este la mîna lui Coldea şi, după ce nu va mai fi Preşedinte şi nu va mai avea pîrghia demiterii, îl va face praf la RTV. Coldea îi tot spunea că Ghiţă nu mai răspunde la comenzi. Serios? Un om cu atîtea dosare cît are el? Cine să îl creadă pe Coldea? Poate doar Maior și Traian Băsescu. Dar uite că a avut pîrghii să îl oprească pe Ghiță. De ce cînd vrea, cînd se teme, Coldea îl poate struni pe Ghiță?”

Din cîte se vede în cazul România Tv, Sebastian Ghiță a scăpat de sub control.
Pe măsura trecerii timpului, Sebastian Ghiță își afirmă tot mai mult independența față de SRI.
La alegerile prezidențiale din 2014, el refuză să transpună în practică ordinul de a-l trăda pe Victor Ponta și a se pune în slujba lui Klaus Iohannis, preferatul Binomului SRI-DNA.
Avem aici explicația a ceea ce i s-a întîmplat lui Sebastian Ghiță în ultima vreme.

Ca și în cazul Gabriel Oprea, un altul care a refuzat să trădeze, Binomul SRI-DNA s-a năpustit asupra lui Sebastian Ghiță trîntindu-i dosare, unul după altul. Lucru nu prea greu de realizat. Nu de alta, dar Sebastian Ghiță făcuse afaceri la comanda sau sub oblăduirea Binomului. Toate mișculațiile sale erau știute din chiar clipa punerii la cale a afacerii.

Punctul culminant urma să fie arestarea sa preventivă de către echipa de control mafiotă de la DNA Ploiești.
Sebastian Ghiță a dispărut.
A lăsat spre difuzare celebrele înregistrări, și ele dovada unui agent scăpat de sub control.
Sînt tare curios ce i se va întîmpla.
Nu de puține ori, pe agenții scăpați de sub control îi așteaptă sinuciderea!
Mai mult sau mai puțin aranjată!

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img