spot_img
5 C
București
miercuri, martie 29, 2023
AcasăDezvaluiriFost șef al contrainformațiilor SRI, dezvăluiri explozive despre procurorul Zdreanță

Fost șef al contrainformațiilor SRI, dezvăluiri explozive despre procurorul Zdreanță

-

Daniel Florea, fostul şef al biroului de contrainformaţii din SRI Prahova, a dezvăluit la România TV că procurorul Mircea Negulescu dicta ofiţerilor de caz din SRI „interceptările” pe care le voia în dosare. Fostul maior SRI, trecut în rezervă, susţine că a fost sunat de Negulescu personal, din greşeală, iar acesta i-a dictat chiar lui un dialog pe care dorea să-l primească ulterior drept notă de informare oficială de la SRI pentru a-l include într-un dosar.

- Reclama -

Daniel Florea, fostul şef al biroului de contrainformaţii din SRI Prahova, spune că Mircea Negulescu fabrica, practic, stenograme pe care apoi le includea în dosare.

Daniel Florea a fost dată afară din SRI în 2014 după ce a depus un denunț la DNA.

„A sunat din greseala, voia să-l sune pe ofiţerul de caz. Zice „Negulescu sunt, scrie!” – „Scriu”. Şi am scris. La sfârşit zice „Ai înţeles?” – „Am înţeles, dar ştii cu cine stai de vorbă?” – „Păi nu eşti…” – „Sunt Daniel Florea”. El practic a dictat ce să-i dea SRI”, a povestit Daniel Florea în emisiunea „România la raport”.

Daniel Florea mai spune că a fost trecut în rezervă pentru că a atins „o zonă sensibilă”.

„Pe linie ierarhică eram foarte apropiat de Coldea. Eu îl cunosc foarte bine. Nu-l informam direct pe Coldea, eu raportam ierarhic şi şefii mei aveau obligaţia să transmită. Nu m-a apărat pentru că mă apropiasem de foarte mulţi oameni politici, am atins o zonă sensibilă. La testul poligraf, în loc să mă întrebe de munca mea, mă întrebau de relaţiile mele cu oameni politici. Iar apoi mi-au dat rezultat lipsă de sinceritate şi lipsă de asumare a faptelor. Am făcut testul la soţia lui Coldea. Am fost de două ori la poligraf, s-a întâmplat la fel. A treia oară nu l-am mai dat pentru că mi-a zis ofiţerul că nu depinde de el rezultatul. M-am ridicat şi am plecat şi la o lună m-au trecut în rezervă”, spune fostul maior SRI.

Florea crede că cineva „de sus” din SRI a încercat chiar să-i însceneze o infracţiune pentru a putea fi arestat: „Cand m-au trecut în rezervă mă întorsesem din concediu şi m-au anunţat când am ajuns. Mi-au pus în faţă foaia de lichidare şi mi-au pus să mă duc cu ea la sediul central, unde era biroul lui Maior. Dar era document clasificat. Dacă ieşeam pe poartă cu acea hârtie, eram imediat arestat. M-am dus la superiorul meu şi i-am spus că eu nu fac aşa ceva şi l-a chemat pe cel care îmi dăduse foaia şi l-a făcut albie de porci, iar el a zis că aşa i s-a ordonat de sus”.

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img