spot_img
5.9 C
București
vineri, ianuarie 21, 2022
AcasăALEGERI 2020Fost secretar de stat liberal la Justiție, atac la Ministrul USR-PLUS al...

Fost secretar de stat liberal la Justiție, atac la Ministrul USR-PLUS al Justiției

-

Liberalul Cristian Băcanu, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, afirmă că, de la începutul anului, peste 70 de procurori și judecători au cerut să se pensioneze, în contextul în care ministrul Justiției, Stelian Ion, a anunțat că vrea creșterea vârstei de pensionare a magistraților..

„Altfel, fără să vrei, ajungi să împlineşti politici iliberale de pensionare masivă a magistraților, politici cum am văzut în anii din urmă”, a scris deputatul PNL pe Facebook.

POSTAREA INTEGRALĂ A LUI CRISTIAN BĂCANU:

„De la începutul anului, peste 70 de procurori și judecători (circa 1% din sistem) au cerut să se pensioneze, în contextul în care ministrul Justiției, Stelian Ion, a anunțat în prima sa conferință de presă că vrea creșterea vârstei de pensionare a magistraților. Chiar dacă a revenit asupra ideii, mai multă prudenţă în comunicarea publică nu strică. Justiția nu este un domeniu oarecare; în justiție, ca şi în medicină, oamenii îşi pun viețile, afacerile şi agoniseala în mâinile specialiştilor. Acesta este motivul pentru care un ministru al justiției trebuie să gândească şi să măsoare de multe ori înainte de a vorbi. Acesta este motivul pentru care întâi acționezi şi apoi vorbeşti. Altfel, fără să vrei, ajungi să împlineşti politici iliberale de pensionare masivă a magistraților, politici cum am văzut în anii din urmă. Există soluții la problemele sistemului. Există soluții concrete la problema magistraților care se pensionează înainte de 50 de ani. Există soluții pentru pensiile nefiresc de mari, mai mari decât salariile. Justiția este mai mult decât un simplu exercițiu de comunicare”.

- Advertisment -

Must Read

Provincia canadiană Quebec va introduce o taxă pentru nevaccinați

0
Provincia canadiană Quebec, puternic afectată de valul Omicron, va introduce în săptămânile următoare o nouă taxă, pe care a denumit-o "contribuţie la sănătate" şi...