spot_img
28 C
București
duminică, iunie 23, 2024
AcasăAnalizeFost militar francez care a luptat în Donbass, care acuză că a...

Fost militar francez care a luptat în Donbass, care acuză că a fost vânat de serviciile secrete ucrainiene la Istanbul, cere azil politic în Rusia

-

Fostul militar francez Adrian Boke, care a luptat în Donbass ca voluntar, a cerut autorităților ruse să-i acorde azil politic, a declarat o sursă informată pentru RIA Novosti.

„Fostul militar francez Adrian Boke s-a adresat autorităților ruse cu o cerere de a-i acorda azil politic”, a spus sursa. Potrivit acestuia, contestația lui Boke a fost primită la jumătatea lunii decembrie.

- Advertisement -

Fostul militar francez care a luptat în Donbass a fost atacat la Istanbul în septembrie. Doi bărbați l-au tăiat la mâini, față și abdomen cu un cuțit, dar a reușit să scape de criminali. Boke a declarat pentru RIA Novosti că atentatul asupra vieții lui a fost organizat de agenți ai Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU).

Boke a venit în Ucraina în primăvara lui 2022 ca voluntar. El susține spus că a fost martor la numeroase crime de război comise de armata ucraineană. 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img