spot_img
12.5 C
București
duminică, februarie 25, 2024
AcasăActualitateFost inspector ONU pe probleme de armament în Irak dă peste cap tragedia...

Fost inspector ONU pe probleme de armament în Irak dă peste cap tragedia de la Bucia: CHEIA BANDEROLELOR ALBE

-

Oamenii din orașul Bucia, de lângă Kiev, au murit de mâna forțelor de securitate ucrainene, a declarat analistul militar Scott Ritter, fost inspector ONU pe probleme de armament în Irak, relatează RIA Novosti. 

Vorbind la un webinar dedicat evenimentelor din Ucraine, el a prezentat declarațiile militarilor ruși, potrivit cărora ei au ocupat Bucia timp de câteva săptămâni și au fost în relații bune cu populația locală. 

”Organizaseră un fel de barter: schimbau rațiile lor pe mâncare. Locuitorii din Bucia le dădeau ouă, lapte, brânză, iar ruși le ofereau rațiile lor, făină, sare, zahăr, carne. După care, la 30 martie, rușii au plecat. Toți cei care au fost implicați într-o astfel de interacțiune cu rușii sunt considerați acum colaboraționiști”, a spus analistul. 

- Advertisement -

Potrivit precizărilor sale, acest lucru a devenit cunoscut din informațiile Poliției Naționale a Ucrainei, care, la 1 aprilie, s-a dus la Bucia într-o misiune de epurare și lichidare a ”colaboraționiștilor”. 

Ritter spune că acest lucru vine în contradicție totală cu abordarea rusă, care prespune că toți locuitorii Ucrainei trebuie tratați cu respect și trebuie astfel procedat încât civilii să nu sufere. 

- Advertisement -

”În schimb, Ucraina declară: dacă voi colaborați cu rușii, veți muri. Au o înregistrare video cu un înalt reprezentant politic, care, pe rețelele sociale, îi anunță pe locuitorii din Bucia: ”Rămâneți în case, Poliția Națională efectuează o epurare. Nu intrați în panică, rămâneți în case”, a continuat Ritter. 

Unitățile de pedeapsă au tras în oameni pe stradă, au bătut la ușile celor care au colaborat cu militarii ruși și i-au ucis, a spus el. 

”Avem o înregistrare video, unde poliția ucraineană, și anume grupul ”Azov” (interzis în Rusia, n.r.) declară cu mândire că pleacă în safari. Numele unității speciale a poliției ucrainene care a intrat în Bucia era ”Safari”. Și ei au desfășurat un safari pentru a epura locul de colaboraționiști pro-ruși. Epurare înseamnă a ucide. Nu a prinde, ci a ucide. Și ei asta fac. După care merg și filmează cadavrele, spunând că rușii au făcut asta”, a declarat Ritter. 

El a atras atenția asupra faptului că majoritatea morților din videoclipul din Bucia aveau prinse de mâneci banderole albe. 

”Ceea ce înseamnă că le spuneau rușilor: suntem de partea voastră, nu ne omorâți”, a explicat analistul, adăugând că, lângă fiecare cadavru se află câte o cutie verde de la rațiile uscate rusești. 

”Dacă morții nu au banderolă albă, nu o au pentru că a fost folosită pentru a le lega mâinile la spate. Acești oameni au fost uciși. Nu de ruși, de ucraineni. Dar nu aceasta este teza promovată aici (în SUA, n.r.). Aici se susține contrariul”, a spus Ritter. 

În opinia expertului, cadavrele din imagini nu arată ca și cum ar fi zăcut mai multe zile din momentul în care trupele ruse au părăsit Bucia – sunt oameni care tocmai au fost uciși. În plus, a adăugat el, există și mărturia unui jurnalist mexican care a nimerit în oraș în aceeași zi când ucrainenii au făcut acest anunț și care a filmat morții și a văzut sânge proaspăt. 

”Acești oameni au fost omorâți la 1 aprilie de Poliția Națională a Ucrainei. După care președintele Statelor Unite iese și spune că este o crimă de război comisă de ruși și că președintele Vladimir Putin trebuie să fie tras la răspundere la Haga. Este un război de propagandă, care nu seamănă cu nimic din ceea ce am văzut la timpul nostru”, a concluzionat Ritter. 

Săptămâna trecută, mass-media ucrainene au difuzat fotografiile și înregistrările video cu cadavrele morților care, după cum se afirmă, au fost realizate în Bucia, după ce orașul a fost părăsit de militarii ruși. 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img