spot_img
11.1 C
București
marți, aprilie 23, 2024
AcasăBasarabiaFost consilier prezidențial: E inutil un referendum pentru unirea Moldovei cu România

Fost consilier prezidențial: E inutil un referendum pentru unirea Moldovei cu România

-

Fostul consilier prezidențial, Iulian Chifu a declarat într-un interviu pentru unimedia.info că organizarea unui referendum în Republica Moldova în ceea ce privește unirea este inutil, dat fiind faptul că sondajele arată că doar 23% din populația Moldovei își dorește acest lucru.

„Nu e nevoie de a organiza un referendum, deoarece curentul unionist în Republica Moldova n-a depășit niciodată 20-23%. Deci este inutil un referendum pentru că va da un rezultat foarte clar”, susține Chifu.

- Advertisement -

Acesta afirmă că unirea nu este un lucru dorit de majoritatea populației, iar acest fapt ține de dreptul fiecarui cetățean.

„Cred că Republica Moldova poate fi în momentul de față subiect al unirii. Pe de altă parte vreau să vă spun foarte clar, este legitim ca cetățenii să opteze pentru orice variantă au. Drepturile omului ne dau dreptul la obțiune, dreptul la întrunire și dreprul la a lupta pentru opțiunile noastre, inclusiv la alegeri antcipate. Da, poți să lupți pentru alegeri antcipate, dar trebuie să știi că acestea poate înseamnă încălcarea constituției, trebuie să știi că unirea înseamnă modificarea constituției, înseamnă o majoritate care să susțină, înseamnă o clasă politică, înseamnă niște costuri, înseamnă și celălalt să fie de acord. Dar 20-23 la sută înseamnă drum lung până acolo”, a mai susținut Chifu.

- Advertisement -

„Haideți să vedem că avem un partid în Parlament care reprezintă unioniștii și tot e un câștig. Valorificarea unei acțiuni civice în plan politic înseamnă construirea unei structuri care să reprezinte acea secvență a populției. Nu a existat niciun partid unionist declarat care să fi intrat în Parlament. Partidul Liberal are componentă unionistă, are și componentă euro-atlanticistă, are și multe alte componente, dar nu are majoritatea”, a precizat  Chifu.

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img