spot_img
18.3 C
București
duminică, octombrie 1, 2023
AcasăhighlightFost consilier prezidențial despre dezvăluirile Sky News: O FĂCĂTURĂ

Fost consilier prezidențial despre dezvăluirile Sky News: O FĂCĂTURĂ

-

Coincidenţa şi lovitura pare atât de puternică încât m-aş mira să nu ne aflăm în faţa unui episod de război informaţional cu public, cu relatare media occidentală, fireşte,pentru credibilizare, aşa cum am mai văzut numeroase episoade până acum. Pe scurt o făcătură, un film, un montaj pentru proşti, afirmă fostul consilier prezidențial Iulian Chifu într-un editorial pentru Evenimentul Zilei despre reportajul Sky News despre traficanții de arme din România.

- Reclama -

Sunt însă complet mirat de faptul că nişte reporteri britanici extrem de norocoşi, veniţi ţintit să filmeze traficanţii români de arme de asalt, s-au dus la fix şi au reuşit să găsească reţeaua şi să-i convingă pe protagonişti să apară pe film, mai mult, să spună ceea ce aşteptau, incriminând şi mai mult România. Iar reţeaua nu a fost contactată de către ofiţerii români sub acoperire de la protecţia internă a MAI sau de la SRI. Ciudat. Mare performanţă şi venită cam la timp pentru a da un şut unei Românii care ridicase semne de întrebare vizând traficul de arme în Vest şi controlul armamentelor, muniţiilor, explozibililor şi precursorilor de explozibili din Franţa, Belgia şi alte state ţintă ale operaţiunilor teroriste recente, mai afirmă Chifu.

Argumentele sunt următoarele: controlul traficului de arme în această cantitate în România, expunerea traficanţilor, a locului şi a instrumentelor – armele, camioneta, etc – în film, lipsa capacităţii autorităţilor române de a infiltra asemenea reţele în timp, dar a ziariştilor britanici de a le găsi imediat. Să fim clari: în mod constant, în mediile de risc, autorităţile infiltrează oameni sub acoperire care cer sau oferă explozibili, droguri, arme de foc. Aşa se face controlul infracţionalităţii şi a terorismului. Faptul că un furnizor ocoleşte aceste reţele specializate şi oameni profesionişti dar allege să apară pe sticlă pentru un tabloid britanic, ba spunând şi aberaţii – nu contează că merg la terorişti, atât timp cât cumpărătorii plătesc – totul apare ca o făcătură, o scenetă de film jucată, cu butaforia de rigoare a puştilor şi armelor automate AKM 47 pe care nimeni nu le testează că trag, dar le cumpără, zice-se.Cu toate scuzele de rigoare dacă mă înşel, mie îmi miroase a făcătură de la o poştă, mai susține fostul consilier prezidențial.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img