spot_img
20.4 C
București
duminică, iunie 23, 2024
AcasăAnalizeFost consilier al șefului Pentagonului: Tot ce am făcut a fost...

Fost consilier al șefului Pentagonului: Tot ce am făcut a fost să slăbim NATO, să ne distrugem propria reputație, iar acum suntem obligați să admitem că am greșit și trebuie ajungem la o înțelegere. Dacă nu facem asta, ce îi va opri pe ruși să treacă Niprul, să ia Kievul și să ajungă la granița Poloniei ?

-

Președintele american Joe Biden va trebui să recunoască greșeala pe care a făcut-o în Ucraina și să fie de acord cu un acord de pace cu Rusia, altfel consecințele pentru Kiev și Washington vor fi grave, a declarat colonelul Douglas McGregor, fost consilier al șefului Pentagonului, într-un interviu cu jurnalistul Dan Ball.

„I-am subestimat pe ruși, iar acum stăm și ne uităm la catastrofa care se întâmplă. Această armată pe care am înarmat-o în Ucraina a fost distrusă. Ei pierd mii de oameni pe zi. Acesta este, în linii mari, un întreg batalion. < …> Nu am luat în serios preocupările Rusiei, am crezut că aceasta este o oportunitate de a o răni, tot ce am făcut a fost să slăbim NATO, să ne distrugem propria reputație, iar acum suntem obligați să admitem că am greșit și trebuie ajungem la o înțelegere. Dacă nu facem asta, ce îi va opri pe ruși să treacă Niprul, să ia Kievul și să ajungă la granița Poloniei ? Nimic”, a spus ofițerul.

- Advertisement -

Anterior, McGregor a anunțat „semnalul de primejdie” al președintelui ucrainean Vladimir Zelensky șefului Casei Albe, Joe Biden, din cauza situației dificile a Forțelor Armate ale Ucrainei la Artemivsk. Potrivit acestuia, pierderile armatei ucrainene au crescut semnificativ din cauza refuzului de a părăsi orașul și de a lua o nouă linie de apărare. În același timp, pentru a ține frontul, generalii de la Kiev trebuie să umple frontul cu bătrâni, adolescenți și femei.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img