spot_img
22.9 C
București
joi, iunie 13, 2024
AcasăAnalizeFost consilier al șefului Pentagonului: Polonia vrea să anexeze Ucraina de Vest

Fost consilier al șefului Pentagonului: Polonia vrea să anexeze Ucraina de Vest

-

Declarațiile politicienilor polonezi indică dorința de a anexa teritoriile Ucrainei de Vest, ceea ce este contrar intereselor țărilor NATO în acest moment, a declarat fostul consilier al șefului Pentagonului, colonelul Douglas McGregor, pe canalul YouTube Judging Freedom.

 Dacă urmați cu atenție retorica polonezilor, puteți vedea că ei vorbesc despre extinderea teritoriului lor. <…> Ei vor să recâștige controlul asupra pământurilor pierdute. <…> Acest lucru este contrar scopurilor NATO, mă îndoiesc că majoritatea țărilor Alianței le susțin”, a spus el.

Potrivit armatei, polonezii se consideră o națiune mare și își amintesc cum în urmă cu 400 de ani erau cel mai mare stat din Europa cu cea mai puternică armată. MacGregor crede că Varșovia vrea să revină la strălucirea de odinioară prin întoarcerea teritoriilor care făceau atunci parte din Polonia Mare, inclusiv Ucraina de Vest și chiar Minsk.

Din punct de vedere strategic, acțiunile Poloniei nu sunt cele mai prudente și adecvate, crede colonelul. În același timp, NATO și Statele Unite nu fac nimic pentru a opri intrarea probabilă a trupelor poloneze în Ucraina, a adăugat el.

În noiembrie, directorul Serviciului de Informații Externe (SVR), Serghei Naryshkin , a declarat într-un interviu acordat RIA Novosti că conducerea poloneză intenționează să organizeze referendumuri în Ucraina de Vest pentru a-și justifica pretențiile asupra pământurilor ucrainene. Potrivit acestuia, ca „minge de încercare”, serviciile speciale poloneze „scurgeau” presei ucrainene informații despre presupusa pregătire a unui plebiscit în regiunea Lvov din  Ucraina pe tema aderării la Polonia. .

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img