Ungaria resimte din 2010 efectele negative ale practicii internaţionale pe care oamenii din reţeaua Soros o prezintă cu propriile cuvinte, a declarat Zoltán Kovács, secretarul de stat ungar pentru comunicare şi relaţii internaţionale, cotidianului Magyar Nemzet.
Într-un interviu publicat în numărul de vineri al ziarului, Zoltán Kovács a opinat: soluţia ar putea fi să se reacţioneze de fiecare dată la faptele distorsionate care apar în presa occidentală despre Ungaria, însă vor fi necesare eforturi pentru ca aceste reacţii să şi ajungă la opinia publică din Europa de Vest.
Secretarul de stat a răspuns la declaraţiile făcute publice în ultimele zile “în care un actor politic, jurnalist şi fost conducător al Fundaţiei Soros, aparţinător stângii internaţionale, admite că Ungaria şi Polonia sunt atacate pe scena politicii internaţionale cu multe acuzaţii injuste”.
Secretarul de stat a declarat că pe baza unor ştiri apărute în ultimele două săptămâni, oricine îşi poate da seama, cum funcţionează reţeaua Soros. “În mod logic, cititorii occidentali nu sunt informaţi despre motivele popularităţii guvernului ungar”, a precizat secretarul de stat.
El a menţionat că cei implicaţi activ în acest proces se numără cu sutele şi miile: reţeaua Soros a fost construită practic peste tot în lume în ultimii 30-40 de ani. “Ceea ce a ieşit la iveală acum, poate face parte din rutina lor zilnică”, a spus Zoltán Kovács. El consideră că faptele sau opiniile distorsionate nu trebuie lăsate fără răspuns, trebuie să se reacţioneze la ele şi trebuie create canalele prin care guvernul poate transmite informaţii reale celor în cauză. “Cititorii occidentali de multe ori nici nu se mai întâlnesc cu realitatea” – a subliniat politicianul.
Zoltán Kovács a vorbit şi despre faptul că, pe măsură ce alegerile se apropie, sistemul electoral ungar este supus din nou atacurilor din partea reţelei Soros, “deşi în sistemul nostru votul exprimat contează cu adevărat, de aceea le este greu să digere faptul că Viktor Orbán a câştigat trei alegeri la rând”.