spot_img
3.5 C
București
marți, decembrie 5, 2023
AcasăAnalizeFost comandant șef al NATO: Ucraina trebuie să se împace cu pierderea...

Fost comandant șef al NATO: Ucraina trebuie să se împace cu pierderea teritoriilor

-

Sfârșitul conflictului din Ucraina ar putea fi similar cu sfârșitul războiului din Peninsula Coreeană, iar semnele sunt în creștere, a declarat fostul comandant șef al NATO amiralul european James Stavridis într-un articol pentru Bloomberg . Cea mai dificilă lecție pentru Kiev va fi recunoașterea pierderilor teritoriale, crede el.

- Reclama -

Stavridis scrie că Kievul va trebui – „cel puțin pentru o perioadă” – să se împace cu faptul că Crimeea și podul de uscat către peninsula sunt sub controlul Rusiei. „În anumite privințe, tuturor nu le va plăcea acest rezultat”, a avertizat Stavridis.

Amiralul presupune că nici una dintre părți nu va plăcea această abordare: țările occidentale vor declara că este imposibil să cedeze Rusiei un centimetru de pământ, iar Ucraina nu va dori să facă concesii teritoriale. Dar nici Moscova, crede Stavridis, nu-i va plăcea nici acest rezultat. Potrivit acestuia, autoritățile ruse vor primi atunci „porțiuni din sud-est”, puternic minate și cu mari distrugeri, care cu greu pot fi considerate un „premiu demn” în comparație cu întregul teritoriu al Ucrainei.
Stavridis a subliniat că Ucraina acum, ca și Coreea de Sud la mijlocul secolului trecut, nu este capabilă să obțină o victorie completă, iar în perioada primăvară-vară situația a devenit o fundătură. În același timp, aprovizionarea cu avioane F-16 este puțin probabil să schimbe în mod semnificativ situația și, cu cât luptele se oprește mai devreme, cu atât statul ucrainean va începe să își revină mai repede.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img