spot_img
2.9 C
București
marți, decembrie 5, 2023
AcasăDezvaluiriDincu a uns în conducerea PSD pe securistul care îi bătea pe...

Dincu a uns în conducerea PSD pe securistul care îi bătea pe cei care o vizitau pe Doina Cornea

-

Proaspătul președinte al organizației de pensionari a PSD Cluj-Napoca din parohia lui Vasile Dincu este Marius Dumitru Matei, fost ofițer de Securitate, scrie Monitorul de Cluj.

- Reclama -

În cartea despre Revoluția din Decembrie 1989 de la Cluj, scrisă de Victor Lungu (actualmente redactor șef al Ziar de Cluj) și procurorul militar în rezervă Tit Liviu Domșa, cel care a întocmit în 1990 primul dosar al ofițerilor implicați în evenimentele din decembrie 1989, autorii relatează un episod halucinant în care Marius Dumitru Matei, ofițer pe prelucrare informativă şi membru al grupei antiteroriste a MI (1989) îi bate pe cei care au vizitat-o pe celebra disidenta Doina Cornea.

Din rechizitoriul întocmit, în 21 decembrie 1989 „pe la ora 21,30 – 22,00, au fost reţinuţi şi urcaţi în autodubă: Măruţiu Marius Lucian, Haţiegan Şerban Tiberiu, Kilin Istvan Csaba şi Borza Gheorghiţă Florian, care ieşiseră din curtea locuinţei d-nei Doina Cornea. Cele patru persoane reţinute au fost transportate la sediul Miliţiei municipiului Cluj-Napoca. Din declaraţiile lui Kilin Istvan Csaba, Borza Gheorghiţă Florian şi Haţiegan Şerban Tiberiu rezultă că pe timpul transportului şi la sediul miliţiei au fost loviţi de către locotenentul Cioban Constantin şi locotenentul Matei Marius Dumitru”.

La alegerile de sâmbătă au participat președintele interimar al PSD Cluj, senatorul Vasile Dîncu, președintele PSD Cluj-Napoca, Ovidiu Săcară subprefectul județului Cluj Răzvan Ciortea, Ioan Oleleu, vicepreședinte al ANSVA, și Alexandru Cordoș, secretar general al PSD Cluj.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img