spot_img
26.2 C
București
sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăAnalizeFondul Proprietatea controlat de un grup condus de fostul ambasador american Mark...

Fondul Proprietatea controlat de un grup condus de fostul ambasador american Mark Gitenstein vrea să pună mâna pe noul terminal de pe aeroportul Otopeni

-

Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) intenționează să construiască cu bani de la investitori un nou terminal pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, în valoare de 818,5 milioane euro, care va dubla capacitatea de traficului de persoane.

Anunțul a fost făcut miercuri de către reprezentanți ai companiei, într-o întâlnire cu mai mulți investitori aduși de Fondul Proprietatea, informează Agerpres.ro. Fondul deține 20% din acțiunile Aeroporturi București, companie ce are ca active aeroportul Otopeni/Henri Coandă și aeroportul Băneasa, subutilizat.

CITIŢI ŞI: Tunul Fondul Proprietatea şi fostul ambasador Mark Gitenstein: MILIARDE DE EURO AU DISPĂRUT

”Această sumă nu include și exproprierile care trebuie făcute. Intenționăm să începem lucrările în 2022, iar terminalul va fi gata în trei ani de la începerea acestora”, au precizat reprezentanții CNAB.

Contactați de Digi24.ro oficiali ai aeroportului nu au putut face precizări suplimentare. Adrian Cighi, reprezentant al FP în Consiliul de Administrație nu a răspuns la telefon pentru a explica care va fi natura cooperării între aeroport și investitori.

Cel mai probabil însă va fi vorba de o concesiune a serviciilor pe aeroport către investitorii care, la schimb, vor aduce bani. Tot atât de bine se va putea constitui o societate mixtă care să exploateze aeroportul. Guvernul a anunțat recent definitivarea unei legislații a Parteneriatului Public Privat (PPP) care ar putea reglementa acest proiect.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img