Fondul Proprietatea acuză ”procesul de selecţie” pentru numirea noilor membri în Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti

0
112

Fondul Proprietatea îşi exprimă îngrijorarea cu privire la rezultatul procesului de selecţie pentru numirea noilor membri în Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti SA, pentru un mandat de patru ani, şi cere organizarea unui nou proces de selecţie, conform unui comunicat de presă al companiei.

Fondul Proprietatea menţionează că procesul de selecţie nu a fost riguros, rezultând, astfel, nominalizări care nu sunt credibile. Acţionarii sunt aşteptaţi să voteze numirea candidaţilor selectaţi la Adunarea Generală a Acţionarilor, programată pe 2 noiembrie 2020.

„Prin procesul de selecţie, în care legislaţia privind guvernanţa corporativă a fost respectată doar în teorie, în practică nu s-a ajuns la rezultatul optim, şi anume, găsirea celor mai potriviţi candidaţi pentru Consiliu. Fondul a observat că majoritatea candidaţilor propuşi nu au experienţă relevantă de conducere şi nu sunt independenţi, cei mai mulţi fiind conectaţi politic sau afiliaţi”, se spune în comunicat.

Fondul Proprietatea cere Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor să nu aprobe numirea membrilor Consiliului de Administraţie al Aeroporturi Bucureşti pentru un mandat de patru ani şi să reia procesul de selecţie pentru întregul Consiliu de Administraţie.

Este absolut crucial pentru Aeroporturi Bucureşti să aibă membri în Consiliul de Administraţie cu o calificare corespunzătoare, competenţi şi experimentaţi, mai ales în actualele circumstanţe pline de provocari. Candidaţii cu experienţă dovedită şi fără influenţă politică ar trebui să aibă prioritate pentru a susţine Aeroporturi Bucureşti să treacă prin această perioadă plină de incertitudini şi să îşi dezvolte potenţialul. Compania are planuri corporative şi de investiţii ambiţioase, inclusiv listarea la Bursa de Valori, care pot fi realizate doar dacă sunt gestionate de profesioniştii potriviţi”, a declarat Johan Meyer, CEO Franklin Templeton Investments şi manager de portofoliu la Fondul Proprietatea.