Acuzații la adresa lui Robert Sighiartău, secretarul general al PNL: „Un lucru rușinos și nedemn!“

0
107

Ionuț Simionca (PMP), a organizat o conferință de presă în cadrul căreia a vorbit despre proiectul legislativ privind Autostrada Nordului, criticând, totodată, gestul deputatului liberal Robert Sighiartău care s-a lăudat cu votul său favorabil acestei legi, transmite Observator de Bistrița.

Sighiartău este secretarul general al PNL.

Rușinos este faptul că unii parlamentari și mă refer la domnul Sighiartău, își asumă anumite lucruri pe nedrept, adică nemeritate. Dumnealui n-a vrut să susțină printr-o semnătură acest proiect legislativ, în 2018, când am cerut tuturor colegilor din nordul țării să-l susțină. Toți deputații de Bistrița-Năsăud au susținut proiectul legislativ, dumnealui n-a vrut să semneze. În comisia de buget, din care face parte, l-a blocat, n-a dat un vot pozitiv, în comisia de transporturi au încercat să-l blocheze și după ce a trecut proiectul iese public și se laudă cu lucrul pe care nu l-a făcut. Un lucru rușinos și nedemn!”, a declarat Ionuț Simionca.

Acest proiect, pentru noi, pentru bistrițeni, pentru zona de nord, este o gură de oxigen. Este cel mai important obiectiv de investiții de infrastructură mare, din zona Ardealului, de care vor beneficia 2,5 milioane de locuitori. Acest proiect include centurile ocolitoare și eu voi milita ca acestea să fie prioritare. Construcția autostrăzii trebuie să înceapă cu centurile ocolitoare și centura Bistriței trebuie să fie o prioritate. Construcția acestei autostrăzi înseamnă locuri de muncă bine plătite, investiții străine, resurse adiacente, sunt multe business-uri care se leagă și care beneficiază de aceste investiții, înseamnă repatrierea forței de muncă și legătura cu Occidentul.
Mulți spun că vor veni guverne care nu vor respecta această lege. Vreau să vă asigur că această autostradă se va construi și să vă asigur că așa cum am luptat pentru fiecare proiect în plenul Parlamentului, pentru Bistrița-Năsăud, așa voi lupta și pentru construcția acestui obiectiv“, a mai spus Ionuț Simionca.

Legea prevede ca din 1 ianuarie 2021 să înceapă procedurile de construcție a Autostrăzii Nordului, pe traseul Vama Oar – Satu Mare – Baia Mare – Dej – Bistrița – Vatra Dornei – Suceava. Autostrada Nordului include și centura Bistriței. Potrivit legii, termenul de execuție este de 4 ani.