spot_img
4.2 C
București
miercuri, noiembrie 29, 2023
AcasăExterneFolosindu-se de pretextul atentatului de la Londra, ministrul de interne britanic vrea...

Folosindu-se de pretextul atentatului de la Londra, ministrul de interne britanic vrea decriptarea Whatsapp

-

Nivelul criptării mesajelor trimise prin aplicaţii ca Whatsapp oferă „teroriştilor un loc secret unde să poată comunica”, a declarat Amber Rudd, ministrul britanic de Interne, în contextul informaţiilor că autorul atacului de la Londra ar fi trimis un mesaj prin Whatsapp chiar înainte de atentat.

- Reclama -

Presa britanică a relatat că autorul atacului terorist de la Londra a transmis un mesaj criptat prin Whatsapp cu puţin timp înainte de a comite atentatul soldat cu patru morţi şi zeci de răniţi. Până în acest moment, autorităţile nu au reuşit să afle conţinutul mesajului, informează BBC News online.

Este „complet inacceptabil, nu ar trebui să existe un loc unde teroriştii să se poată ascunde. Trebuie să ne asigurăm că organizaţii ca Whatsapp, şi mai sunt multe altele la fel, nu oferă teroriştilor un loc secret unde să poată comunica între ei”, a declarat ministrul britanic de Interne la emisiunea Andrew Marr de la BBC.

„Trebuie să ne asigurăm că serviciile noastre de informaţii au capacitate de a soluţiona situaţii precum mesajele criptate de Whatsapp”.

„Avem nevoie de ajutorul companiilor de social media, Google, Twitter, Facebook şi altele din întreaga lume”, a adăugat ministrul britanic.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img