spot_img
21.7 C
București
sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăExterneFavorit în alegerile din Germania, Martin Schulz vizat de dezvăluiri de la...

Favorit în alegerile din Germania, Martin Schulz vizat de dezvăluiri de la Bruxelles

-

Politicianul social-democrat german Martin Schulz a respins duminică acuzația că și-a depășit atribuțiile în perioada în care a deținut funcția de președinte al Parlamentului European, el susținând că acuzațiile respective sunt motivate politic, relatează DPA.

- Reclama -

Pe 9 martie, secretariatul Parlamentului European a anunțat că Schulz și-a depășit atribuțiile atunci când s-a aflat în postul de președinte al Parlamentului European, prin faptul că a recomandat avantaje lucrative pentru unii angajați.

Într-o scrisoare de răspuns la întrebările comisiei de control bugetar a PE, secretariatul legislativului european a afirmat că decizia lui Martin Schulz de a-și promova personalul ‘nu a corespuns regulamentelor și de aceea nu a fost niciodată implementată de serviciile’ Parlamentului European.

Într-o declarație pentru ediția duminicală a publicației Bild, Schulz a apreciat că este ținta unor acțiuni motivate politic, ținând cont de componența comisiei de control bugetar a PE.

El a adăugat că organismele administrative ale PE nu au găsit vreo faptă reprobabilă din partea lui. ”Comportamentul meu a fost adecvat”, a adăugat Schulz.

Revista germană Der Spiegel relatase că, în timpul mandatului său de președinte al PE, Martin Schulz a făcut presiuni pentru obținerea unor termeni preferențiali la angajare pentru confidentul său, Markus Engels. În octombrie 2015, Schulz ar fi ajutat și alți colegi să obțină avantaje lucrative.

În luna februarie, Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) a verificat dacă ‘există suficiente suspiciuni de fraudă, corupție sau orice activitate ilegală ce afectează interesele financiare ale Uniunii Europene pentru ca OLAF să deschidă un caz’.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img