spot_img
26 C
București
joi, mai 26, 2022
AcasăAnalizeFlorida renunță la mască și interzice pașapoartele de vaccinare

Florida renunță la mască și interzice pașapoartele de vaccinare

-

Guvernatorul statului american Florida, Ron DeSantis, a semnat luni un ordin executiv care anulează toate ordinele locale impuse de situaţia de urgență și restricțiile legate de pandemia de COVID-19.

Guvernatorul din Florida a semnat proiectul de lege luni dimineață, acesta urmând să intre efectiv în vigoare în data de 1 iulie, dar Ron DeSantis a semnat și un ordin executiv de ridicare treptată a restricţiilor de acum până atunci.

DeSantis a făcut referire la eficacitatea vaccinurilor și la numărul vârstnicilor care au fost vaccinați până acum, dar a spus că solicitările de a purta măști și a respecta alte restricții legate de COVID-19 chiar și după imunizare au subminat încrederea publicului în vaccinuri, după cum scrie Miami Herald.

El a subliniat că este de acord cu vaccinarea împotriva COVID-19, dar și-a exprimat nemulțumirea față de faptul că guvernul păstrează restricții și emite amenzi în condiţiile în care vaccinul este acum la îndemâna oricui.

Guvernatorul a criticat statele americane care au impus restricții mai severe anti-COVID-19 şi subliniază că va conduce Florida „înapoi pe drumul către normalitate”.

Firmele private, bineînţeles, pot solicita în continuare purtatul măștii, să impună distanțarea socială sau alte măsuri de protecție, dar în spaţiul public aceste restricţii vor fi eliminate. Proiectul de lege întăreşte, de asemenea, și ordinul care interzicea pașapoartele de vaccinare şi stipulează că nimeni nu le poate cere rezidenţilor din Florida dovada vaccinării, nici la înscrierea la facultate, nici la angajare sau în alte împrejurări.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...