Florian Coldea și Realitatea TV: Ponta și Oprea

0
219

Jurnalistul Dan Andronic a venit vineri cu o serie nouă de dezvăluiri din operațiunea „Noi suntem statul”. Acesta descrie în episodul 14 al seriei despre cum a fost salvată televiunea Realitatea TV de către fostul prim adjunct de la SRI Florian Coldea în ciuda faptului că era constant atacată de Victor Ponta.

„Controlul asupra mass-media a constituit o miză importantă, iar televiziunile de știri au reprezentat întotdeauna câmpul preferat de bătaie al politicienilor. Un caz special a fost cel al Realității TV. Trecută de la Sorin Ovidiu Vîntu, după perioada de management asigurată de Sebastian Ghiță, la grupul Cozmin Gușă – Maricel Păcuraru, televiziunea de știri a devenit anti-Ponta în 2014”, scrie Dan Andronic în EVZ.

CITIȚI ȘI: Fost ofițer SRI, DEZVĂLUIRI EXPLOZIVE despre RAREȘ BOGDAN: Este agentul lui Florian Coldea

Acest război vine în contextul în care Sebastian Ghiță s-a rupt cu o parte din postul TV pentru a crea România TV, iar în septembrie 2011 societatea Realitatea MEDIA SA a intrat în procedură de insolvență. De asemenea, Andronic susține că în 2009 Kovesi își pusese problema închiderii postului de televiziune, dar situația s-a schimbat după intrarea lui Vîntu în pușcărie și preluarea societății de alți acționari. De aici a urmat disputa Coldea- Ponta asupra cauzei.

„Ponta s-a contrat cu Coldea pe tema Realității TV. Au fost discuții în cadru neoficial. Ponta îi reproșa acestuia că protejează Realitatea TV, permițând continuarea procedurii de insolvență în afara legii. Coldea îi spunea că nu-i normal ca Realitatea TV să dispară, că nu-i normal ca Ghiță să aibă atâta putere mediatică. Și a câștigat Coldea”, afirmă Andronic citând o sursă din aproprierea postului.

Jurnalistul mai afirmă că fostul vicepremier Gabriel Oprea a intermediat un armistițiu între Ponta și Realitatea dar acesta a fost de scurtă durată, iar de aici a pornit și ancheta ANAF, instituție aflată în subordinea pe atunci premierului Ponta, care a sesizat CSM în legătură cu nereguli și ilegalități la dosarul de insolvență a postului.

Ceea ce s-a întâmplat în acest dosar este halucinant! Orice decizie lua judecătorul sindic în disprețul legii, noi o atacam la Curtea de Apel, câștigam, dar nu obțineam nici un rezultat. Termenul următor de judecată era identic,
ignora deciziile Curții de Apel, deși nu avea nici un drept… Nici un judecător nu procedează așa decât dacă are o protecție foarte
mare!”.

Iar judecătorul sindic din acest caz părea sigur că o are! 

Mai ales că lucrurile au rămas în același punct, iar „câmpul tactic” își dovedise eficiența, susține Dan Andronic.

Dan Andronic a mai scris vineri și despre cum Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, ar fi fost apărat de furia DNA de Sebastian Ghiță și George Maior.

Jurnalistul susține că aceste 2 povești au legătură între ele și va dezvălui mai multe în viitoare episoade pentru a arăta importanța lui Ghiță în serialul „Noi suntem statul”.