Florența în genunchi

0
141

Florenţa este ”în genunchi” din cauza prăbuşirii turismului şi are nevoie de ajutor din partea donatorilor internaţionali, a declarat primarul oraşului, Dario Nardella, într-un interviu acordat joi, citat de agenţia DPA conform Agerpres.

‘Suntem în genunchi – pentru noi este ca o nouă inundaţie”, a declarat Nardella pentru Corriere della Sera, referindu-se la dezastrul din 1966 care a devastat oraşul.

”Fac apel la toţi patronii şi la toate persoanele care iubesc Florenţa: contribuiţi la Fondul (nostru) pentru Renaştere’, aşa cum au făcut-o donatorii străini după inundaţia din 1966”, a declarat edilul.

Oraşul se va confrunta cu un deficit de aproape 200 de milioane de euro după ce veniturile sale din turism au secat, a precizat primarul.

”Din banii promişi de Guvern nu am văzut încă niciun euro. Sunt revoltat şi foarte îngrijorat. Nu am banii pentru lucrările obişnuite de întreţinere a monumentelor şi clădirilor”, a explicat Nardella.

Supranumită ”Leagănul Renaşterii”, Florenţa este unul dintre oraşele italiene care depind cel mai mult de turism, sector paralizat de pandemia provocată de noul coronavirus.