Fiul pesedistei umaniste Cătăniciu a ajuns în guvern pe filiera Boc

0

Tudor Rareş Cătăniciu, fiul deputatei PSD Steluța Cătăniciu, a fost propulsat la cabinetul de adjunct al Secretariatului General al Guvernului, Mircea Abrudean. Potrivit declarației de avere, Tudor Rareş Cătăniciu a obținut sute de mii de lei din poziția de „procurator de fonduri”, adică (conform DEX): un „înalt funcționar împuternicit în numele altora cu atribuții administrative, politice și îndeosebi juridice”. Sau o „persoană care acționează în numele cuiva pe bază de procură, procurant, împuternicit, avocat al unei întreprinderi economice”, transmite PsNews.

Cătăniciu a fost aleasă pe listele PSD, dar reprezintă partidul lui Dan Voiculescu. Ea este originară din Cluj, de unde provine și Mircea Abrudan, fost prefect al județului și apropiat al lui Emil Boc.

Rareş Cătăniciu a lucrat tot într-o instituție la stat, la Transelectrica, de unde a încasat un venit de 116.809 de lei. Tânărul familiei Cătăniciu deține 2 case de aproximativ 600 mp în Cluj-Napoca, un teren intravilan de 60mp și un autoturism Ford cumpărat în 2010.