Home Dezvaluiri Fiul lui Mădălin Voicu, dat exemplu privind angajările ilegale la stat de...

Fiul lui Mădălin Voicu, dat exemplu privind angajările ilegale la stat de Curtea de Conturi

0

Curtea de Conturi a constatat ilegalități și la Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni, condus de Zvetlana Preoteasa și coordonat de Angel Tîlvăr, ministrul pentru românii de pretutindeni. Raportul Curții de Conturi confirmă relatările de presă privind ilegalitățile de la Institutul Eudoxiu Hurmuzachi. Presa a relatat că Voicu Mădălin Alexandru Ștefan, fiul deputatului PSD Mădălin Voicu, a fost detașat la Institutul Hurmuzachi, pe post de referent muzical, cu un salariu de 4300 de lei pe lună, echivalentul unui salariu de ministru. Frumusețea nepotismului vine abia acum. Voicu junior a fost detașat la Hurmuzachi de la o firmă la care n-a apucat să lucreze nici măcar o zi, scrie ziarul Curentul.
Cazul este șocant. Astfel, din documentele de detașare reiese că până la la data de 30.05.2013 Voicu junior nu avea loc de muncă și brusc pe data de 30 mai 2013 a găsit unul la firma SC GD TOTAL SERVICE conform contactului de muncă nr.11/30.05.2013 încheiat între Voicu Mădălin Alexandru Ștefan și firma respectivă.
Potrivit contractului, Voicu junior urma să primească un salariu de 4300 de lei și să înceapă activitatea pe data de 31.05.2013. Un amănunt interesant: firma respectivă are ca obiect de activitate, potrivit tot documentelor de detașare: „Închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate”, iar postul pe care era angajat Mădălin Voicu jr, conform contractului de muncă, era cel de referent muzical. Pentru ce ar angaja o firmă de imobiliare un referent muzical e greu de spus.
Așadar în ultimul raport al Curții de Conturi, la Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, inspectorii au constatat angajarea, lichidarea, ordonanțarea și plata unor drepturi salariale, fără respectarea cadrului legal aplicabil entității, personalului detașat din sectorul privat, de la societăți comerciale cu răspundere limitată, pe funcții care nu au fost aprobate de ordonatorul principal de credite, mai scrie Curentul.

Ad

Exit mobile version