Danco Pro este una din firmele protejate menționate luni pe blogul său de fostul colonel SRI, Daniel Dragomir.
Această firmă a fost menționată în mai multe articole publicate de FLUX 24 de-a lungul timpului.
Potrivit unor surse, Danco ar fi asigurat contra cost evident biletele de avion și cazarea pentru excursiile lui Sebastian Ghiță cu fostul adjunct al directorului SRI, Florian Coldea, în Seychelles și Toscana.
Danco Pro Communication SRL este detinuta de Daniel Cornel Rodea, asociat si bun prieten al fostului deputat PSD Ristea Priboi, fost ofițer al Serviciului de Informații Externe în perioada comunistă.
Despe Ristea Priboi s-a spus public că ar fi coordonat acțiunile de spionaj la postul de radio Europa Liberă.
Ca ofițer de informații, Ristea Priboi a fost, între altele, adjunctul șefului departamentului din Direcția de Informații Externe care se ocupa de postul de radio „Europa Liberă”, fiind colaborator apropiat al generalului Nicolae Pleșiță, în perioada în care spionajul românesc a organizat, printre altele, atentatul cu bombă la sediul din München al postului, atentat condus de Carlos Șacalul și coordonat de Securitate, dar și tentative de asasinare a unor angajați ai postului Radio Europa Liberă sau a scriitorului dizident Paul Goma.
Ca agent acoperit, Ristea Priboi s-ar fi infiltrat în Mișcarea transcendentală și a contribuit la lichidarea ei de către autorități în anul 1981.
După 1989, odată cu dispariția Securității, Ristea Priboi a devenit ofițer în cadrul Serviciului de Informații Externe, calitate în care a fost trimis în misiune în 1994 în Iugoslavia în timpul regimului lui Slobodan Miloșevici.
Daniel Rodea este fiul unui general de armată.
Danco Pro Communication SRL a primit în ultimii ani contracte pe bandă rulantă de la SRI, Politia Romana, Politia de Frontiera, Senat, Camera Deputaților si multe alte institutii.
Un contract cu Ministerul Apararii a avut valoarea de 1.370.167 euro.
SC Danco Pro Communication este controlata, potrivit presei, de Daniel Rodea, care si-a inceput afacerile banoase pe vremea guvernarii PSD ( 2001-2004), cand ar fi fost propulsat in afacerile cu statul de fostul deputat social-democrat Ristea Priboi, un apropiat a lui Adrian Nastase, fost colonel de Securitate, care a fugit din tara in 2008, dupa ce DNA l-a pus sub acuzare in dosarul Tamara a fostului premier PSD. Un personaj importanta care a trecut pe la Danco Pro, in calitate de director de proiect, dar care a pastrat relatii foarte bune cu aceasta societate este Peter Bogdan Tanase. Acesta ocupa in acest moment functia de director al Administratiei Cimitirelor si Crematorilor Umane din cadrul Primariei Bucuresti, care a ocupa functiile de director adjunct al aeroportului Baneasa, expert la Senat dar si director in Primaria sectorului 6, scria România Curată acum câțiva ani.
Între 2011 și 2013, Danco a avut 32 de contracte cu instituții ale statului, dar mai apoi au urmat și altele.
În 2005, DANCO PRO COMMUNICATION a fost cercetată de Curtea de Conturi, inspectorii ajungând la concluzia că între 2001-2004 această societate a prejudiciat bugetul statului cu zeci de miliarde de lei vechi. Posesor al unui deosebit simţ de orientare politică, proprietarul firmei, Daniel Cornel Rodea, s-a pliat după 2005 la noile realităţi politice şi a reuşit să prospere în continuare, rămânând conectat la pompa cu bani publici. Societatea lui Rodea a avut, de exemplu, în 2009, un contract de o valoare importantă cu Ministerului Dezvoltării Regionale, condus la acea vreme de Vasile Blaga, pentru bilete de avion către destinaţii exotice: Lima (Peru), Rabat (Maroc), Vaduz (Liechtenstein), Nairobi (Kenya), Baku (Azerbaidjan). Iar acum, într-un moment în care firme mari din domeniul turistic întâmpină reale dificultăţi financiare, societatea DANCO PRO COMMUNICATION câştigă unul după altul contracte cu statul, pentru furnizarea de servicii de transport cu avionul, scria Cotidianul.
Fostul colonel SRI Daniel Dragomir a scris luni pe blogul său:
Un căpitan cu munci de răspundere, care a activat ca jurnalist până acum 2 ani și care se ocupă, mai nou, de urmărirea emisiunilor la care particip, a pus aseară, pe Facebook, niște întrebări.
Voi începe să îi răspund. Și, pentru informarea domniei sale, voi menționa 10 firme care NU sunt acoperite, dar care au câștigat majoritatea licitațiilor din fonduri publice (miliarde de euro) în ultimii ani. Zece firme protejate:
- SIVECO
- grupul Asesoft
- Teamnet
- Oscar Downstream (poate își aduce aminte generalul Cozma, de la Antitero, cum a blocat investigațiile Fiscului și ale DIICOT în acest caz)
- Danco Pro
- Aedificia Carpați
- Grup Servicii Petroliere
- Hexi Pharma
- Medicare Technics
- TCE 3 Brazi – Insula Mare a Brăilei
Este de notorietate în sfera cui s-au aflat și se află. Chiar din declarații știm unde s-au dus și se duc banii.
Iar dacă nu există firme acoperite, propun să trecem la modificarea articolului 43 din Legea 14/1992, modificată în 2003 prin OUG, în timpul Guvernului Năstase.
Dacă nu există firme acoperite, nu cred că ar deranja pe cineva să le interzicem.