Firmele germane aplică în programul de 500 miliarde de euro: Guvernul de la Berlin garantează până la 90% creditele pentru micile companii, cu mai puţin de 250 de angajaţi, şi până la 80% pentru firmele mai mari

0
38

Companiile germane se grăbesc să beneficieze de avantajele programului de stat pentru finanţare de urgenţă deoarece se confruntă cu efectele negative ale pandemiei de coronavirus (COVID-19), au declarat marţi bancherii, transmite Reuters conform Agerpres.

Autorităţile de la Berlin garantează până la 90% creditele pentru micile companii, cu mai puţin de 250 de angajaţi, şi până la 80% pentru firmele mai mari. 

Germania a anunțat că nu va permite unor terți să cumpere firmele germane ”pe nimic”.

Banca germană de stat KfW, înfiinţată pentru a finanţa reconstrucţia ţării după Al Doilea Război Mondial, a început de luni să accepte cereri de împrumut din partea băncilor şi a clienţilor lor de afaceri. KfW poate acorda împrumuturi de aproximativ 500 miliarde de euro firmelor care se confruntă cu dificultăţi din cauza crizei.

Marţi, KfW a confirmat că a primit 34 de cereri de împrumut, suma totală ajungând la 1,985 miliarde de euro.

Autorităţile de la Berlin fac tot posibilul pentru a menţine pe linia de plutire cea mai mare economie europeană, după oprirea activităţii companiilor, în vederea limitării răspândirii virusului.

Deutsche Bank a primit luni peste 5.300 de cereri de la clienţi, din care 300 sunt solicitări concrete de creditare, a anunţat un purtător de cuvânt al celei mai mari bănci germane. Primele împrumuturi au fost deja aprobate şi vor fi achitate probabil săptămâna aceasta, a precizat purtătorul de cuvânt.

Al doilea grup bancar german, Commerzbank, a informat că aproape o treime din miile de solicitări primite îndeplinesc complet criteriile din programul KfW. Este vorba în principal de IMM-uri – pilonul economiei Germaniei.