Firma unui general SRI, contract gras cu Ministerul de Interne

0
147

Ministerul de Interne a semnat un acord cadrul cu firma CENTRUL PENTRU SERVICII DE RADIOCOMUNICATII SRL pentru achiziția de stații radio TETRA produse de Motorola.Din firmă face parte Sergiu Anton care, până de curând, a fost șeful Centrului pentru Servicii de Radiocomunicații (CSR) din cadrul Serviciului Român de Informații, transmite Gazeta de Cluj.

Nu este singurul contract câștigat de această societate cu instituțiile publice. Pe parcursul acestui an firma câștigat contracte în valoare de 50.239.570 lei, iar anul trecut a câștigat contracte de 27.600.892 lei, fără TVA, plus unul de 6.807.000 euro încheiat cu Serviciul de Telecomunicații Speciale prin procedură competitivă cu negociere, adică fără licitație.

Firma le aparține oamenilor de afaceri Călin Stefan Cătălin Radu (80% din acțiuni), Sergiu Anton (10% din acțiuni), Butan Vasile (4%), Militaru Laurentiu Gabriel (3%) și Necula Doru Vlad (3%). Pe anul trecut firma a avut o cifră de afaceri de peste 43 milioane lei, un profit de 1,1 milioane și 60 de angajați.

De departe, cel mai interesant acționar al acestei firme este Sergiu Anton. A fost angajat în cadrul SRI până în 2009. În 2007, Traian Băsescu l-a avansat în gradul de general de brigada cu o stea.

După ce a plecat din SRI, a fost director general al Soft Business Union SRL (2011-2014) și CEO al Seran Technologies, începând cu 2014.

În 2019 a fost cooptat în cadrul SC CENTRUL PENTRU SERVICII DE RADIOCOMUNICATII SRL după ce acționarul majoritar al acestei companii i-a cesionat pachetul de 10% din acțiuni și l-a numit administrator pe o perioadă de trei ani, însă anul acesta a renunțat la funcție, nu și la pachetul de acțiuni.

”Începând cu data de 21.08.2020 încetează mandatul de Administrator al dl Anton Sergiu (…) ca urmare a cererii acestuia de renunțare la mandatul de Administrator. Începând cu data de 21.08.2020, se numește în calitatea de Administrator dl Călin Ștefan- Cătălin-Radu”, arată o notă a Monitorului Oficial.

Soft Business Union SRL, cealaltă societate condusă de Sergiu Anton, a încheiat cu Agenția Națională pentru Ocuparea forței de Muncă parteneriate în cadrul unor proiecte cu fonduri europene în valoare de aproape 100 milioane lei.

În urmă cu peste 10 ani, din acționarul SC CENTRUL PENTRU SERVICII DE RADIOCOMUNICATII SRL făceau parte și Bogdan Chirieac împreună cu soția lui, Doina.