Firma care a adus din Germania gălbenuşul de ou lichid contaminat cu Fipronil este din Timişoara

0
108

Firma care a adus din Germania gălbenuşul de ou lichid contaminat cu Fipronil este din Timişoara şi nu livrează marfă decât în municipiu, produsele contaminate fiind sechestrate de către inspectorii sanitar-veterinari dintr-un depozit frigorific închiriat de această firmă, a declarat şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Timiş, Adrian Popa. El spune că este important de menţionat că marfa nu a plecat în reţeaua comercială, transmite News.ro.

Directorul DSVSA Timiş a mai precizat că gălbenuşul de ou lichid se afla în recipiente speciale şi că firma care l-a adus în ţară funcţionează în Timişoara.

Potrivit lui Popa, firma din Timişoara închiriase boxa frigorifică unde păstra marfa, de la o altă firmă, tot din Timişoara, care avea în proprietate  un depozit frigorific.

ANSVSA a anunţat, joi, că inspectorii DSVSA Timiş au sechestrat o cantitate de 1.000 de kilograme de gălbenuş de ou lichid, produs contaminat cu Fipronil, provenit din Germania, acţiune realizată conform alertei SRAAF.

Potrivit ANSVSA, inspectorii monitorizează atent această situaţie şi vor informa permanent cu privire la noi elemente apărute în contextul alertei europene legate de ouăle contaminate cu Fipronil.