Firea atac la OMUL numărului 2 din PSD

0
93

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, duminică seara, că este surprinsă să constate că există o reacție fie prea înceată, fie de refuz din partea reprezentanților unor ministere, care pun în dificultate Primăria Capitalei, făcând referire la respingerea solicitărilor de preluare a Centurii Bucureștiului și a metroului.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, este considerat protejatul nr.2 din PSD, Niculae Bădălău.

‘Legat de reacția unor membri ai cabinetului la problemele Bucureștiului, o capitală bine administrată înseamnă o țară bine administrată. Am spus-o și o voi spune până când toată lumea va înțelege că eu, dacă realizez o analiză împreună cu echipa mea de la Primăria Capitalei și solicit sprijin guvernamental, nu o fac pentru mine, pentru că nu plec acasă cu acele obiective. Eu am un mandat de la bucureșteni și vreau să îl duc la duc la sfârșit cu rezultate (…) Și sunt, într-adevăr, surprinsă că există o reacție ori înceată, ori de refuz din partea reprezentanților unor ministere, care pur și simplu pun în dificultate Primăria Capitalei. Am solicitat, după ce am făcut o analiză în ceea ce privește potențialul financiar, dar și de execuție a lucrărilor, să preluăm în administrare dar și pentru a finaliza, firește, centura capitalei. Răspunsul a fost negativ’, a declarat Gabriela Firea, la Antena 3.

Edilul șef al Bucureștiului a spus că acesta este doar un exemplu și că, dacă tot nu se dorește predarea centurii ocolitoare către administrația Capitalei, măcar lucrarea să fie finalizată.

Firea a precizat că va monitoriza ca aceste lucrări să fie în grafic, fiindcă are o responsabilitate ca primar general.

Conform lui Firea, un alt refuz din partea Ministerului Transporturilor a fost cele legat de preluarea în administrare de către municipalitate a metroului.

‘Am solicitat la Primăria Capitalei, pentru mai bunul mers al lucrurilor, pentru a investi, metroul. În toată lumea civilizată, metroul este parte a transportului local (…) Dacă ei nu se ocupă, atunci ne ocupăm noi. Nu înțeleg de ce Metrorex ține cu dinții ca metroul să rămână la minister, deci la Metrorex și nu acolo unde îi este locul, la Primăria Capitalei, pentru a investi. Noi vrem să îl preluăm pentru a investi să le fie călătorilor mai bine’, a subliniat primarul general.

Gabriela Firea a arătat că nu este normal ca primarul general să afle de la televizor că în luna iulie se opresc două stații de metrou, Aurel Vlaicu și Pipera, în condițiile în care RATB-ului nu i s-a solicitat suplimentarea curselor în acea zonă.

‘Sub nicio formă nu ne-au consultat (…) Primăria generală, prin RATB, trebuia să preia această sarcină, în sensul de a pune la dispoziție, de a suplimenta autobuzele care să preia călătorii din această zonă. Sunt 200.000 de oameni care fac naveta zilnic în în această zonă de corporații din zona de nord a capitalei, care pur și simplu au aflat ca și mine, de la televizor’, a menționat Gabriela Firea.