spot_img
30.3 C
București
miercuri, iunie 12, 2024
AcasăAnalizeFinanțări ilegale de la chinezi pentru campania fratelui lui Bush

Finanțări ilegale de la chinezi pentru campania fratelui lui Bush

-

Un comitet de acţiune politică (‘Super PAC’) care a cheltuit peste 100 milioane de dolari pentru a susţine candidatura lui Jeb Bush, fost guvernator al Floridei, la prezidenţialele din SUA din 2016 a fost amendat de Comisia Electorală Federală (FEC) pentru că a solicitat contribuţii de peste un milion de dolari unor cetăţeni chinezi, transmit DPA, Reuters și Agerpres.

Republican presidential candidate former Florida Gov. Jeb Bush points during a meet and greet event in Sioux City, Iowa, Monday, July 13, 2015. (AP Photo/Nati Harnik)

Super PAC-ul ‘Right to Rise USA’, înfiinţat pentru susţinerea candidatului Jeb Bush, a fost amendat cu 390.000 dolari pe data de 4 martie după o anchetă care a vizat banii donaţi de o companie californiană, American Pacific International Capital (APIC), şi solicitaţi de fratele mai tânăr al lui Bush, Neil, membru al consiliului de administraţie.

Compania, deţinută de o corporaţie cu sediul în China, a fost amendată cu 550.000 de dolari în decembrie în acelaşi caz.

Amenzile, dezvăluite în acordurile de conciliere care nu au fost făcute publice deocamdată de autorităţile federale, sunt detaliate în documentele prezentate luni de organizaţia nonprofit Campaign Legal Center.

Aceasta a depus o plângere în 2016 în care acuza compania că a acţionat ilegal pentru a facilita o donaţie de 1,3 milioane de dolari din partea a doi chinezi către super PAC-ul lui Jeb Bush.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img