spot_img
31.1 C
București
marți, iulie 23, 2024
AcasăAnalizeFinancial Times: Pentru prima dată din septembrie 2022, ponderea gazului rusesc în...

Financial Times: Pentru prima dată din septembrie 2022, ponderea gazului rusesc în volumul importurilor către Europa a depășit livrările de combustibil din Statele Unite

-

Pentru prima dată din septembrie 2022, ponderea gazului rusesc în volumul importurilor către Europa a depășit livrările de combustibil din Statele Unite, scrie FT. 

- Reclama -

Din 2023, gazul american a reprezentat aproximativ o cincime din importurile de combustibil din Europa. Cu toate acestea, în luna mai, gazul american a reprezentat 14% din totalul importurilor către UE, Regatul Unit, Elveția, Bosnia și Herțegovina, Serbia și Macedonia de Nord. Aceasta a fost cea mai proastă cifră din august 2022. În același timp, ponderea gazului rusesc în regiune s-a ridicat la 15% din totalul importurilor.

- Advertisement -

FT notează că schimbările vin pe fondul unei creșteri generale a importurilor europene de gaz natural lichefiat (GNL) rusesc. Potrivit ziarului, acest lucru a fost influențat de „factori unici”, în special de o defecțiune la o mare instalație de export de GNL din Statele Unite, pe fondul creșterii volumului de pompare a Rusiei prin Turcia înainte de întreținerea programată în iunie. În același timp, cererea de gaze în Europa rămâne relativ slabă, iar nivelul rezervelor de combustibil este aproape de un nivel record pentru această perioadă a anului, scrie publicația.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img