spot_img
22.2 C
București
vineri, iunie 21, 2024
AcasăActualitateFinancial Times: Franța, Germania, Olanda, Spania, Belgia și Portugalia cer "ajustarea" sancțiunilor împotriva...

Financial Times: Franța, Germania, Olanda, Spania, Belgia și Portugalia cer „ajustarea” sancțiunilor împotriva Rusiei

-

Principalele țări UE fac apel la Bruxelles să ajusteze sancțiunile împotriva Rusiei, astfel încât acestea să nu interfereze cu aprovizionarea cu alimente și îngrășăminte, scrie Financial Times citând documente.

Restricțiile actuale au fost criticate de Franța, Germania, Țările de Jos, Spania, Belgia și Portugalia. Deși Comisia Europeană a emis recomandări cu privire la transportul de cereale și îngrășăminte rusești, unele guverne și operatori de transport le consideră că nu sunt suficient de fiabile pentru a garanta protecția juridică, a spus ziarul.

- Advertisement -

„Situația legală actuală contribuie la criticarea sancțiunilor, care împiedică efectiv comerțul cu alimente și îngrășăminte”, se arată în documentul întocmit de reprezentanții celor șase țări.

Potrivit autorilor memorandumului, uneori mărfurile alimentare sunt întârziate în porturile europene mai mult decât este necesar, deoarece companiile se tem să participe la tranzacțiile legate de ruși din lista de sancțiuni. În general, în opinia lor, există o „situație nedorită” când UE tratează contractele agricole cu Rusia mai strict decât SUA și Marea Britanie .„Acest lucru este contrar politicii comune de securitate alimentară a UE”, se arată în documentul citat în publicație.

Prin urmare, autorii cer clarificări clare în sancțiunile care vor scuti de răspundere „fondurile sau resursele economice” necesare pentru achiziționarea, importul, exportul sau transportul produselor agricole și alimentare.

De la începutul operațiunii militare speciale ruse în Ucraina, UE a introdus deja opt pachete de sancțiuni împotriva Moscovei și se pregătește acum să discute despre al nouălea. Unele state vor să profite de acest lucru pentru a introduce amendamente legate de alimente și îngrășăminte, scrie FT.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img