spot_img
2.4 C
București
vineri, ianuarie 27, 2023
AcasăActualitateEXPANSIUNEA BUDAPESTEI: Ungaria vrea să aibă unul din cele mai importante porturi...

EXPANSIUNEA BUDAPESTEI: Ungaria vrea să aibă unul din cele mai importante porturi la mare

-

S-a ajuns la un acord în urma căruia în curând vor putea fi demarate investiţiile care vor face ca firmele maghiare să poată folosi, deja din 2026, partea din portul Trieste care se află în proprietate maghiară, pentru activităţile lor de export, a anunţat ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, Péter Szijjártó, miercuri, la Roma.

- Reclama -

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului, şeful diplomaţiei ungare a relatat, după consultările avute cu vicepremierul italian Matteo Salvini, că scopul guvernului maghiar este ca prin intermediul terenului achiziţionat în portul Trieste, companiile maghiare să aibă un acces la mare mai uşor şi mai rapid.

Ministrul de externe a spus că a fost prezentat conceptul de dezvoltare care urmează să fie implementat, în baza căruia va fi creat un port capabil de manipularea a 2,5 milioane de tone de mărfuri pe an, care va putea primi atât transporturi rutiere, cât şi feroviare.

Szijjártó a adăugat că s-a ajuns la un acord de 45 de milioane de euro, aşadar investiţiile de pregătire vor putea începe în curând, astfel încât din 2026, companiile maghiare să poată folosi şi partea maghiară a portului, pentru activităţile lor de export.

Prin acest program comun de dezvoltare, cele două state intenţionează să facă din Trieste unul dintre cele mai importante porturi din Europa Centrală, a afirmat ministrul maghiar.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img