spot_img
30.3 C
București
miercuri, iunie 12, 2024
AcasăActualitateFina baronului Stroe de Constanța într-un post cheie pentru Neluțu de la...

Fina baronului Stroe de Constanța într-un post cheie pentru Neluțu de la Sănătate

-

Georgeta Bumbac, fostul secretarul general al Ministerului Sănătățiidemisă la începutul anului, a revenit în minister. Potrivit unor surse, aceasta a revenit tot pe un post de conducere, dar la Financiar, scrie Replica de Constanța.

Ea este fina liderului PSD Constanța Felix Stroe.

„Eterna Georgeta Bumbac, funcționar în ministerului Sănătății din 2011, fina baronului PSD Stroe din Constanța, a fost în sfârșit schimbată din postul de secretar general al MS. Dăncilă o pusese secretar general al ministerului. Câștiga 5500 de euro pe lună, de la stat. Cuc o pusese în Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere Băi, dar greu a fost…Sunt pline ministerele de asemenea personaje, funcționari superiori, cică, dar de fapt oamenii clanurilor. Blochează orice tentativă de a face ceva”, scria și jurnalistul Mircea Marian pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că Georgeta Bumbac a fost numită în funcția de secretar general al Ministerului Sănătății de fostul premier PSD Viorica Dăncilă, în septembrie 2019, funcția fiind ocupată cu… caracter temporar.

Ulterior, în ianuarie 2020, ministrul Sănătății, Victor Costache, a semnat Ordinul de ministru care prevedea că Georgeta Bumbac va coordona nu mai puțin de 8 direcții și structuri din Ministerul Sănătății: Direcția Generală Economică; Direcția Generală Juridică și Resurse Umane; Unitatea de Politici Publice; Serviciul avizare interministerială și pregătire ședințe de guvern; Direcția Relații cu presa, afaceri europene și relații internaționale; Unitatea de management al proiectului Băncii Mondiale; Unitatea de implementare și coordonare programe; Divizia achiziții, patrimoniu și IT.

După instalarea în funcție a actualului ministru, Nelu Tătaru, Bumbac a fost schimbată din funcție.

Georgetei Bumbac a fost funcţionara Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Constanţa şi a strâns în câţiva ani o avere de peste jumătate de milion de euro din salariul său de bugetar. Aceasta s-a aflat, după cum relata Replica în 2010, într-o incompatibilitate flagrantă cu locul său de muncă. Nu pentru că era văzută mai mereu pe la Irish Pub sau pe plaja hotelului Golden Tulip, nici pentru că preda la Universitatea Spiru Haret, în timpul programului de la DGFP, ci pentru că deţinea şi o firmă de contabilitate. Referitor la statutul de cadru didactic, aceasta a fost lector mai bine de 4 ani, până-n 2011 când a ajuns la Ministerul Sănătăţii.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img