spot_img
16.2 C
București
duminică, aprilie 21, 2024
AcasăAnalizeFIICA AGENTULUI TĂTĂRESCU: România a atras doar 120 milioane euro de la...

FIICA AGENTULUI TĂTĂRESCU: România a atras doar 120 milioane euro de la UE din 21 de miliarde

-

România a reuşit să atragă numai 120 de milioane de euro din fondurile europene alocate în perioada 2014- 2020 dintr-un total de 21 de miliarde de euro alocate prin in­ter­mediul Politicii de Coeziune. Astfel, la jumătatea ce­lui de-al doilea exerciţiu financiar prin care România poa­te primi fonduri nerambursabile de la Uniunea Euro­pea­nă, rata de absorbţie efec­tivă este de numai 0,5% din total, scrie Ziarul Financiar.

„Până în acest moment am pri­mit de la Comisia Euro­pea­nă, prin Politica de Co­e­ziu­ne, circa 120 de mi­lioa­ne de euro ca rambur­sări din fon­du­ri­le eu­ropene alo­cate în pe­rioada 2014-2020“, a spus Mihaela Toader, secretar de stat în Mi­nis­terul Fondurilor Eu­ro­pe­ne.

- Advertisement -

Toader a fost anterior ministrul Fondurilor Europene în guvernul Grindeanu.

CITIȚI ȘI:  Cum a ajuns ministru în guvernul Grindeanu fiica agentului Tătărescu

- Advertisement -

Până la finalul anului minis­te­rul şi-a pro­pus să trimită facturi spre decon­tare la UE în valoare totală de 1,9 miliarde de euro, ceea ce ar însemna ulterior o rată de absorbţie de 10% din suma alocată României prin Politica de Coeziune.

În exerciţiul financiar 2014-2020, România are la dis­poziţie fonduri nerambursabile în valoare totală de 42 de miliarde de euro, dintre care 21 de miliarde de euro sunt alocaţi prin Politica de Coeziune, iar peste 19 miliarde de euro sunt destinaţi agriculturii şi dezvoltării rurale.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img