spot_img
22.4 C
București
sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăArmataFIERB BALCANII: Serbia acuză Occidentul că vrea Albania Mare

FIERB BALCANII: Serbia acuză Occidentul că vrea Albania Mare

-

Occidentul face totul în mod deliberat pentru a realiza legitimizarea unei „Albanii Mare“, a spus președintele ales al Serbiei, Aleksandar Vucic, actualmente premier, vineri seară într-un interviu acordat televiziunii de stat sârbe RTS.

Termenul de Albania Mare pretinde includerea provinciei Kosovo, precum și unele teritorii din țările vecine, Muntenegru, Grecia, și Republica Macedonia.

- Advertisement -

Vucic a făcut aceste declarații după o reuniunea a Consiliului sârb de Securitate legată de situația din Macedonia și declarațiile privind Albania Mare.

Suntem gata să răspundem la orice provocare, a precizat Vucic care a susținut că armatele sârbe sunt pregătite.

- Advertisement -

INTEGRAL INTERVIUL CU ALEKSANDR VUCIC DE LA TELEVIZIUNEA SÂRBĂ:

El a spus că în sedința Consiliului de Securitate au fost luate decizii, dar că nu vrea să le facă publice deoarece ar fi secrete militare.

Vucic a criticat declarațiile fostului șef al armatei kosovare și fost premier Ramush Haradinaj la întoarcerea acestuia la Pristina joi seară după ce Franța a refuzat expulzarea sa în Serbia în care acesta a vorbit de război cu Serbia.

Vucic a făcut referire și la declarațiile liderilor albanezi privind realizarea Albaniei Mari prin unirea cu Kosovo și a spus că acestea sunt dictate de comunitatea internațională, mai precis de Occident.

CITIȚI ȘI: VIDEO: Serbia își retrage ambasadorul de la Paris în scandalul criminalului de război-Sebastian Ghiță: DISCUȚII CU RUSIA

Vucic a susținut că Serbia nu va accepta acest tip de ordine politică din partea nici unei țări din lume  și nici că infractorii sunt oameni buni dacă au comis crime împotriva sârbilor.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img