spot_img
22.2 C
București
luni, mai 29, 2023
AcasăExterneFavoritul parlamentarelor din Olanda, Geert Wilders: Gunoaiele marocane să plece

Favoritul parlamentarelor din Olanda, Geert Wilders: Gunoaiele marocane să plece

-

Liderul Partidului Libertății din Olanda (PVV), Geert Wilders, și-a lansat sâmbătă campania pentru alegerile parlamentare din luna martie cu un atac contra a ceea ce el a numit „gunoaiele marocane”, despre care a spus că ar trebui să părăsească Olanda pentru „a o reda poporului olandez”, relatează Reuters și AFP.

- Reclama -

”Gunoaiele marocane în Olanda…evident, nu toți sunt gunoaie, dar mulți dintre ei da; ei ne fac periculoase străzile, în principal tinerii, iar acest lucru trebuie să se schimbe”, a declarat Wilders în fața presei, înainte de a participa la un miting electoral în orașul Spijkenisse, situat la sud de Rotterdam.

Liderul de extremă-dreapta olandez este dat favorit în sondajele de opinie înaintea alegerilor din 15 martie, când olandezii sunt chemați la vot pentru a-și desemna reprezentanții în forul legislativ.

”Dacă vreți să vă recuperați țara, dacă vreți să faceți din Olanda o țară pentru olandezi, țara voastră, atunci votați Partidul Libertății!”, a spus Wilders.

Conform celor mai recente sondaje, PVV ar urma să obțină 24-28 dintre cele 150 de mandate de parlamentar, cu 2-4 mai multe decât actualul partid aflat la putere în Olanda, formațiunea liberală a premierului Mark Rutte.

În cazul în care va câștiga scrutinul, Wilders va face mari eforturi pentru a putea forma guvernul, în contextul în care majoritatea marilor formațiuni au respins posibilitatea de a participa la o coaliție guvernamentală alături de PVV.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img