spot_img
32.1 C
București
marți, august 9, 2022
AcasăAnalizeFamiliile cecenilor din ISIS predați Rusiei de kurzii sirieni

Familiile cecenilor din ISIS predați Rusiei de kurzii sirieni

-

Autoritățile autonome kurde din nordul Siriei au predat duminică unor oficiali ruși familii cecene – femei și copii – din orașul Raqa, recucerit în octombrie de la Statul Islamic, relatează AFP.

- Reclama -

Predăm familii ale Statului Islamic statului rus, în mod oficial, a anunțat Nouri Mahmoud, purtător de cuvânt al Unităților de Apărare a Poporului Kurd (YPG), principala grupare din cadrul Forțele Democratice Siriene (FDS), susținute de SUA.

„Am predat cetățeni ruși ale căror mâini nu sunt pătate de sângele sirienilor”, adică 13 femei și 29 de copii, a declarat Abdel Karim Amr, oficial din cadrul autorităților kurde.

Cecenii au fost preluați de senatorul rus Ziyad Sabsabi, care reprezintă Cecenia în Consiliul Federației, camera superioară a Parlamentului Rusiei, și de generalul-locotenent Alexei Kim, comandantul centrului rus pentru reconciliere în Siria.

După cucerirea rapidă a unor teritorii din Siria și Irak, în 2014, Statul Islamic a atras mii de luptători străini, în special din Cecenia. Rebelii din Caucaz au jurat credință Statului Islamic la sfârșitul lui iunie 2015. Luptătorii kurzi și arabi din FDS au anunțat recucerirea completă a capitalei de facto a Statului Islamic în Siria, orașul Raqa, pe 17 octombrie anul acesta.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...