spot_img
10.3 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăDezvaluiriEXPLOZIV/Sebastian Ghiţă se autodenunţă la Parchetul General: A scăpat-o pe Kovesi de...

EXPLOZIV/Sebastian Ghiţă se autodenunţă la Parchetul General: A scăpat-o pe Kovesi de plagiat

-

Sebastian Ghiță s-a prezentat marți după-amiază la Parchetul General pentru a face un autodenunț, transmite B1 tv.

Deputatul susține că, în 2012, el și alți înalți funcționari ai statului au făcut parte dintr-o Comisie tehnică a Consiliului Național de Etică. Aceasta trebuia să stabilească dacă șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a plagiat în teza de doctorat sau nu. Ghiță susține că, de fapt, Comisia nu s-a întrunit, iar raportul final prin care Kovesi a scăpat de suspiciunea de plagiat a fost ”scris în Guvernul României”.

- Advertisement -

”Am venit să aduc un autodenunț care vizează felul în care eu și mai mulți înalți demnitari am participat la măsluirea, falsificarea raportului tehnic de expertiză ce vizează teza de doctorat a Laurei Codruța Kovesi. Este vorba despre informații pe care vreau să le aduc la cunoștință Parchetului General, pentru că doar Procurorul general, cred, mai poate să verifice așa ceva. Informațiile arată cum, în momentul în care s-a pus problema pagiatului tezei de doctorat a lui Kovesi, pentru a o proteja – pentru că în acel moment cu toții credeam că face bine României -, am decis ca acel raport tehnic să-l schimbăm. Acea Comisie nu s-a întrunit niciodată, iar dânsa avea cunoștință de ce am făcut noi”, a declarat Ghiță la venirea la Parchetul General.

Acesta a mai afirmat că a ales să facă autodenunțul chiar acum pentru că și-a dat seama că unii încearcă să-i închidă gura trimițându-l după gratii.

- Advertisement -

”Comisia nu a făcut nimic. Raportul spune că teza nu este un plagiat. Eu pot să vă spun că această Comisie nu s-a întrunit. Raportul s-a scris în Guvernul României”, a mai precizat Ghiță.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img