spot_img
21.3 C
București
vineri, iulie 1, 2022
AcasăDezvaluiriEXPLOZIV: SIPA, serviciul secret din pușcării și terorismul

EXPLOZIV: SIPA, serviciul secret din pușcării și terorismul

-

Daca ar fi gandit un pic mai mult, vreun ziarist, ar fi aflat ca dupa decesul SIPA, tot prin dispozitia Monicai Macovei, a fost infiintat un puiut de serviciu de informatii, prin Ordinul nr. 1540/2006 (iarasi ordin, nu lege) aparent cu atributii in sistemul penitenciar. Numai ca acest servicu are atributii de culegere de informatii, analiza si sinteze. Are acces la informatii clasificate, prelucreaza informatii clasificate, isi clasifica activitatea si are competente inclusiv pe activitati de combatere a terorismului!!! Si raporteaza lunar Ministrului Justitiei. De ce Ministrului si nu Procurorului General? Sau sefului DIICOT?? Mi-e greu sa inteleg. Si ce informatii o fi strans din 2006 pana in prezent?, a scris pe facebook avocatul Mihai Valentin Neagu.

- Reclama -

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat miercuri că a luat decizia ca, în cel mai scurt timp, să desecretizeze arhiva SIPA.

Judecătorul Cristi Dănileț și jurnalistul Dan Andronic s-au contrat în direct, pe B1 TV, în scandalul legat de arhiva SIPA. În vreme ce Dănileț susține că arhiva nu ar trebui desecretizată deoarece conține doar bârfe despre viețile magistraților, lucru care nu ar trebui să intereseze publicul, Andronic este de părere că ar trebui să se facă lumină în acest caz.

”Nu există niciun interes al publicului să afle informații despre magistrați, indiferent că privesc viața lor profesională sau personală, adunate în perioada 2001-2005. Și nici nu e un drept al publicului să afle zvonuri și bârfe scrise în niște hârtii deținute de un serviciu nelegal. Care este interesul dumneavoastră să aflați ce făceam eu în 2001, în Cluj, la barul de pe drum? Și care este interesul dumneavoastră să aflați dacă un deținut aflat în penitenciar și condamnat de mine în 2002 se plângea la SIPA că probabil eu am o avere nejustificată? Care este interesul dumneavoastră?”, a susținut Dănileț.

Întrebat dacă vrea să spună prin acestea că în arhiva SIPA sunt doar niște bârfe, niște cancanuri, judecătorul a răspuns: ”da, exact asta spun! Nu am spus dacă sunt sau nu adevărate, am spus că nu țin de interesul public. Publicul ar trebui să fie interesat de cine sunt agenții care au adunat informații despre magistrați, cine au fost informatorii și cum au fost plătiți. Poate sunt informații și despre dumneavoastră acolo”, a declarat Dănileț, pentru B1 TV.

El a mai spus că acest serviciu a funcționat ilegal, iar agenții SIPA ar trebui trași la răspundere.

”M-aș fi așteptat, nu să nu mă reclame, că asta era normal să o facă, alături de mine să ceară desecretizarea Raportului din 2008.Domnul Danileț, uitând că e judecător și că n-ar trebui să tragă asemenea concluzii, mi-a spus în direct că eu n-am vorbit cu nimeni și n-am văzut niciun document și că am scris numai prostii. Asta nu e o afirmație de om care recunoaște greutatea spuselor sale. Pentru că unii oameni chiar îi iau în serios și spun că Andronic minte. Aș vrea să vedem toți Raportul din 2008, să vedem ce conține, să fie o anchetă, să se inventarieze arhiva să vedem dacă au dispărut dosare, să vedem cine a rescris hardurile SIPA și de ce nu au funcționat camerele.Eu nu intru într-un show în care toată lumea-și pune poalele-n cap”, a declarat Andronic, pentru B1 TV.

- Advertisment -

Must Read

Școlarii din UK vor fi hrăniți cu lăcuste și viermi de...

0
Copiilor din patru școli primare din Țara Galilor li se va oferi insecte de mâncare, cum ar fi greieri, lăcuste, viermi de mătase și...