spot_img
9.6 C
București
marți, aprilie 23, 2024
AcasăDezvaluiriEXPLOZIV: Șeful Institutului Elie Wiesel a devenit de la 21 ani propagandist...

EXPLOZIV: Șeful Institutului Elie Wiesel a devenit de la 21 ani propagandist comunist

-

Directorul Institutului Elie Wiesel, Alexandru Florian, ajuns în atenția opiniei publice cu prilejul dezbaterilor despre legea antilegionari, este acuzat că a devenit propagandist al regimului comunist de la vârsta de 21 de ani.

foriancarteAcuzațiile sunt formualte de cotidianul.ro care publică fragmente dintr-un volum semnat de Alexandru Florian, „Cunoaşterea ştiinţifică şi apusul zeilor”, colecţia „Ştiinţa pentru toţi”, Ed. Ştiinţifică şi enciclopedică, 1975.

- Advertisement -

CITIȚI ȘI: CINE SUNT CEI CARE VOR SĂ NE RESCRIE ISTORIA: Alexandru Florian și Institutul Elie Wiesel sunt în SUBORDINEA DIRECTĂ A PREMIERULUI VICTOR PONTA

Institutul Elie Wiesel se află în subordinea directă a primului ministru.

- Advertisement -

Alexandru Florian citează și o bibliografie la finalul volumului, între care la loc de cinste figurează 6 volume semnate Nicolae Ceauşescu:

florian11. „Cuvîntare la sesiunea jubiliară a Marii Adunări Naţionale consacrată celei de-a XXX-a aniversare a eliberării României de sub dominaţia fascistă”, Ed. politică, 1974

florian22. „Cuvîntare la plenara comună a Comitetului Central al PCR şi Consiliului Suprem al Dezvoltării Economice şi Sociale a României”, Ed. politică, 1974

florian33. „Expunere cu privire la Programul PCR pentru îmbunătăţirea activităţii ideologice, ridicarea nivelului general al cunoaşterii şi educaţia socialistă a maselor, pentru aşezarea relaţiilor din societatea noastră pe baza pricipiilor eticii şi echităţii socialiste şi comuniste”, Ed. Politică, 1971

4. „Raport la cel de-al XI-lea Congres al PCR”, Ed. politică, 1974

5. „Raport la Conferinţa Naţională a PCR”, Ed. politică, 1972

florian56. „Programul Partidului Comunist Român”, Ed. politică, 1974.

La loc de cinste se află şi lucrările părinţilor spirituali ai comunismului: K. Marx, Fr. Engels, V.I. Lenin, menţionaţi cu 10 lucrări, mai scrie cotidianul.ro.

florianreligieÎn viziunea lui Alexandru Florian, religia este o formă a „puterii politice burgheze”, cum scrie la pagina 83.

florian6CITIȚI ȘI:SEFUL INSTITUTULUI ELIE WIESEL, REFUZAT: TIMISOARA NU RENUNTA LA STRADA PETRE TUTEA

Alexandru Florian este fiul lui Radu Florian. Mircea Mihaăieș scria în 2003 în România Literară: „fiul unuia dintre cele mai sinistre personaje din aparatul filozofiei de partid bolşevic.

O reacție a avut la Seratele lui Iosif Sava și filosoful Gabriel Liiceanu: „La Facultatea de filozofie, prin anii ‘60, era un profesor de socialism ştiinţific, Radu Florian, care acum conduce un institut de politologie… [care] scoate o revistă sau o colecţie [!] care se numeşte „Idei care ucid”… Cine face asta? Radu Florian era cel care ne învaţa pe noi despre «etapa violentă» şi «etapa paşnică» a luptei de clasă. Prin minţile noastre de copii de 18-19 ani el făcea să treacă «idei care ucid» şi care efectiv ucideau. E chemat un asemenea om să publice textele care au ucis de partea cealaltă? Nu cred”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img