spot_img
22.8 C
București
miercuri, mai 29, 2024
AcasăDezvaluiriEXPLOZIV/ Noi dezvăluiri despre un fost ofițer SRI, soțul unui fost ministru,...

EXPLOZIV/ Noi dezvăluiri despre un fost ofițer SRI, soțul unui fost ministru, acuzat că ar fi șeful unei rețele de boschetari de un milion de euro

-

Noi mărturii explozive în procesul de la Arad în cazul rețelei de cerșetori de un milon de euro. În dosar apare numele soțului deputatului PNL, Claudia Boghicevici, fost ministru al muncii în guvernul MRU. Soțul, fost ofițer SRI, este acuzat că ar fi cel care ar fi condus de fapt rețeaua de cerșetori de un milion de euro.

În acest caz sunt acuzați soții Valentin și Elena Puică, plus Marius Gheorghiu. Soții Puică au fugit din țară, dar au fost găsiți la Belfast și repatriați.

- Advertisement -

CITIȚI ȘI: Soțul unei deputate, fost ofițer SRI, indicat ca șeful rețelei de boschetari de un milion de euro

De la la precedentul termen, numele fostului ofițer SRI, Cătălin Boghicevici (soțul deputatei cu același nume) a fost pronunțat apăsat în cursul cercetării judecătorești, fiind solicitat (în această etapă procesuală) ca martor pe care toți cei trei condamnați și toți martorii – fără absolut nicio excepție! – îl reclamă ca fiind OMUL DIN SPATELE ÎNTREGII AFACERI NEGRE!, scrie Special Arad.

- Advertisement -

NOILE MĂRTURII:

  • „Am deschis societatea SC CLASS JOB la indicația lui Cătălin Boghicevici, care i-a transmis lui Puică să caute oameni care să vor să deschidă firme contra 2000 de lei. După aceea, noi, toți, ne consideram angajații domnului Boghicevici.” (martorul Răzvan Morar)
  • „Cătălin Boghicevici mi-a dat 10.000 de Euro ca să părăsesc țara și să stau ascuns o vreme.” (Valentin Puică)
  • Am fost secretara domnului Boghicevici… am fost și la el acasă… eram în relații foarte bune” (Elena Puică)
  • Singurul om care avea autoritate supremă, dispunea de tranzacțiile firmei, care încasa, propriu-zis banii și care-i împărțea, era Cătălin Boghicevici” (Marius Gheorghiu)
  • Eu doar căutam comenzi pe piața intracomunitară și i le transmiteam lui Puică Valentin. Pentru fiecare tranzacție, luam 100 de lei… făceam cam 3-4 tranzacții pe săptămâmă. Banii îi încasam la negru…” (Cătălin Boghicevici)
  • „Domnul Boghicevici ne spunea că se rezolvă orice problemă cu organele de control… Într-adevăr, a fost o razie, la depozit… au venit cei de la Garda Financiară, iar domnul Boghicevici a venit, a vorbit cu ei și au plecat… doar au confiscat ceva și ne-au lăsat în pace.”  (Răzvan Morar)

Întrebat de judecător, la sfârșitul audierii, dacă este de acord să facă testul-poligraf (detectorul de minciuni) pentru a își întări cele afirmate în fața instanței, Cătălin Boghicevici a răspuns că „refuz să răspund la această întrebare”.

„Nu am fost decât un administrator care făcea ce i se zicea. Cătălin Boghicevici era patronul și tot ce mișca în firmă pornea de la el!” –a spus la precedentul termen Valentin Puica în fața judecătorului. De două ori și-a reiterat declarația și de două ori i-a dictat grefierei Valentin Puica numele lui Cătălin Boghicevici.
Această declarație, coroborată cu informațiile conținute în dosarul-mamă – cea mai importantă: Fiind audiat, martorul Boghicevici Cătălin Bogdan (vol III, f 357 – 362) a recunoscut faptul că el a fost cel care a postat comenzile pe bursa de transport, că a ţinut legătura personal cu transportatorii, indicându-le locul de încărcare, locul de descărcare, precum şi preţul serviciului prestat, însă arată că acest lucru l-a făcut pentru a-l ajuta pe inculpatul Puica Valentin Ioan, cu care era în relaţii de prietenie, neavând cunoştinţă despre faptul că acesta nu înregistrează în contabilitate acele operaţiuni comerciale”

La începutul lui 2011, Puica Valentin a pus în aplicare propriul plan de recrutare a unor boschetari cu 6-7 clase, oameni fără adăpost și practic lipsiți de orice fel de discernămând social și economic. A fost creat un triunghi de firme-fantomă : Cristal Business Oil SRL, SC Ciubuc Business Food SRL și SC european White Sugar SRL – toate cu același sediu social (Tribunul Dobra, nr. 18) – firme prin care, conform materialelor de urmărire penală, s-au livrat pe piața internă cantități impresionante de mărfuri de aproape 22 de mililoane de lei noi.  Cei trei amărâți au fost de acord să semneze actele de înființare a societăților și restul documentelor frauduloase pentru sume derizorii.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img