EXPLOZIV: Cârtiță islamistă în serviciul secret german

0

Autorităţile germane au depistat un militant islamist angajat al Serviciului de informaţii interne (BfV), bărbatul dezvăluind date secrete pe reţele de socializare online, relatează site-ul revistei Der Spiegel.

„Un angajat al Serviciului pentru informaţii interne este suspectat de legături cu grupuri islamiste”, a transmis marţi după-amiază Parchetul federal din Germania.

Suspectul, în vârstă de 51 de ani, a fost arestat preventiv în oraşul Düsseldorf sub acuzaţia de tentativă de transmitere de informaţii secrete şi ameninţări cu caracter islamist.

Bărbatul s-a convertit la islam în anul 2014, fără ca rudele apropiate să ştie acest lucru.

Ulterior, s-a angajat la Serviciul de informaţii interne (BfV), unde a început să se intereseze de stadiul unor anchete care vizau incidente islamiste. A fost depistat după ce a intrat în discuţie pe un site de socializare cu un agent al serviciilor de securitate, în cadrul unui flagrant. Înainte de a fi arestat, individul a proferat ameninţări, în conversaţii online, la adresa „necredincioşilor”, o referire la orice persoană care nu este convertită la islam.